Domácí škvarky a sádlo
Škvarky jsou klasická česká dobrota, kterou si dáváme u piva, na chlebu ke svačině nebo v misce místo buráků u televize. Připravit si domácí škvarky není žádná věda. Stačí jen nakrájet vepřové sádlo a nechat pomalu škvařit za občasného míchání.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 75 423 kJ / 18 027 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,40 g |
Tuky | 1 981,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 4,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to jednoduché a 100% lepší než kupované.
Recept jsem nenašla, tak přidávám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2016 05:34
Pavel: Skús Makro.
23. 7. 2016 01:13
Zajímalo by mě,kde se dá koupit sádlo,ze kterého vyškvařím škvarky.Všude mají centimetrové pláty z masných plemen,které se rozpustí na čisté sádlo.Proto taky stojí škvarky kolem 160 Kč ! Vasoké škvarkové sádlo jsem v řeznictví neviděl ani nepamatuju...
27. 10. 2015 11:50
Máme osvědčený postup: Mléko podle něj doporučuji skutečně dát až na závěr - zpění, vypadá to, že se srazilo, jak zde někdo napsal s obavami, ale ničeho se nebát, promíchat, nechat chvíli propěnit, škvarečky zezlátnou, a až pak teprve odstavit. Přidat ale skutečně mléko, nikoli to, co se prodává v krabicích. A nedává se mnoho, jen trocha. Pokud chcete uchovat sádlo nebo sádlo se škvarky déle v chladničce, pak raději nepřidávejte sůl, a už vůbec ne žádné další ingredience.
21. 5. 2015 12:30
s tím mlékem jsou ty škarky famózníhttp://www.toprecepty.cz/recept/30113-domaci-skvar...
9. 3. 2015 17:26
Přidávám mléko až mám slité sádlo
zlaté škvarky poleji šálkem mléka a nechám dojít pod poklicí nemá to chybu
zlaté škvarky poleji šálkem mléka a nechám dojít pod poklicí nemá to chybu
12. 7. 2014 19:37
Doma si dělej všechno, škař sádlo, dělej si špekáčky a párky telecí, sekanou ze 60., 70. a poloviny 80. let, vyráběj si čínské vepřové konzervy a landšmídy takové chuti jako byly do 83. roku atd. a co dělají profesionální fabriky, že to po převratu ztratilo chuť. dříve uzeníny např. špekáčky třetí den zapáchali když nebyly mrazáky. To se poznala kvalita. Sdělte mě co dělají "výrobci" (velice jsem je slušně nazval)dnes. Dřív u řezníka salám voněl (paříž, gothaj, šunkový a potom co si vyřáběli řezníci pro sebe v ZŘUDU v Plzni. Ocásky byly pouze pro zaměstnance. Dnes je to s chotí katastrofa. Vyhoďte ty podporovače chuti (na půl asi jedy), krmte prasata šrotem a brambory (kdo si vymyslel moučky musel být líný zemědělec, jen aby to rychle rostlo a maso nebylo přirozeně vyzrálé. Sádlo má být na čtyři prsty atd. Proč jak se říká jezedáci nekrmí prasata doma, že se to nevyplatí, já se ptám proč, to jim před převratem dával někdo krmení zadarmo, asi jo, nebo že by jej ... .
8. 3. 2013 22:32
Ahoj nofrona?!
děkuji za recept a já bych jen dodal, do škvaření přidám pár stroužků česneku, pár kuliček nového koření a 2 bobkové listy, a škvařím veeeeelmi pomalu aby se ingredience nepřepálily ...sádlo pak dostane naprosto dokonalou "jinou" chuť a já osobně ho každý čtvrt rok musím dělat celé rodině
děkuji za recept a já bych jen dodal, do škvaření přidám pár stroužků česneku, pár kuliček nového koření a 2 bobkové listy, a škvařím veeeeelmi pomalu aby se ingredience nepřepálily ...sádlo pak dostane naprosto dokonalou "jinou" chuť a já osobně ho každý čtvrt rok musím dělat celé rodině
8. 3. 2013 17:25
Ahoj nofrona?!
děkuji za recept a já bych jen dodal, do škvaření přidám pár stroužků česneku, pár kuliček nového koření a 2 bobkové listy, a škvařím veeeeelmi pomalu aby se ingredience nepřepálily ...sádlo pak dostane naprosto dokonalou "jinou" chuť a já osobně ho každý čtvrt rok musím dělat celé rodině
děkuji za recept a já bych jen dodal, do škvaření přidám pár stroužků česneku, pár kuliček nového koření a 2 bobkové listy, a škvařím veeeeelmi pomalu aby se ingredience nepřepálily ...sádlo pak dostane naprosto dokonalou "jinou" chuť a já osobně ho každý čtvrt rok musím dělat celé rodině
19. 2. 2013 19:55
Iljusa: A nesrazí se to, když se dá mléko do toho horkého sádla? Chtěla jsem zkusit dát mlíko dodatečně (před škvařením jsem to mlíko přehlídla), tak jsem zkusmo dala do naběračky vroucí sádlo a do toho nalila trošku mlíko.. no a srazilo se to. Možná by se to rozmíchalo, ale nechtěla jsem riskovat.. Vám se to tedy nesráží?
5. 12. 2012 15:18
magdalenka: Prosím kolik toho syrového sádla dáte do toho papiňáku ? Děkuji za odpověď.
17. 11. 2012 20:47
12. 11. 2012 11:01
Já jsem se už dlouho do diskuze nezapojila a tak Vám sdělím mé zkušenosti. Nakrájelo se, dalo do hrnce a babička i maminka přilila čistou vodu, dala na rozpálená kamna a stále míchala. Než se voda odpařila, sádlo si pustilo tuk a už se škvařilo až do zezlátnutí škvarku. Pak se hrnec sundal, vložil se velký cedník(dršlák) a naběračkou se bralo čisté sádlo a lilo se do hrnce. Zbytek sádla i se škvarky se ještě přecedil a vymačkalo se přebytečné sádlo ze škvarků. Babička říkávala, že když se dá mléko tak se to rádo připaluje ode dna. Prasátko bylo v chlívečku každý rok.
11. 11. 2012 14:39
Krásné, mléko dávám až na závěr škvaření
11. 11. 2012 00:22
Nedávno jsem dostala domácí škvarky a řekla jsem si, že musím udělat také a se sádlem takže receptík se mi hodí a přidávám bodíka
10. 11. 2012 21:48
Klidek, ja vydrzim! Treba i pozitri.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 41 minutami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 4 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 7 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 8 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 8 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Panenka, plec, krkovice či lalok: Jak se dělí vepřové maso?
Jednou z typicky zimních a masopustních dobrot jsou škvarky. Připravit je můžete i v paneláku
Staročeské škubánky s dokřupava osmaženou cibulkou a slaninou: Tajemství receptu je v mouce, která se pouze propaří pod pokličkou
Další recepty
Tématické fráze: domácí škvarky domácí škvařené vepřové sádlo škvaření sádla jak na škvaření sádla škvarky domácí škvarky recept jak udělat domácí škvarky recept na domácí škvarky škvaření sádla s mlékem jak udelat skvarky škvařené sádlo škvaření škvarků kančí sádlo škvařené sádlo recept škvarky recept domácí vepřové škvarky jak škvařit sádlo škvařené sádlo s mlékem škvařené vepřové sádlo kocmrda
Suroviny: sádlo vepřové, mléko, sůl
Domácí škvarky a sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5K4X
58 názorů