Pečená bílá ryba
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hledala jsem rychlý recept na "bílou rybu", kterou jsme koupili na výlovu. Protože jsem toho moc nenašla, začala jsem experimentovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 11. 2012 21:00
sunny.sofi: v naprosté většině plotice nebo perlín - chuťově stejné. Občas se přihazují k bílým rybám ještě malí cejni, oukleje nebo i karasové (až na poslední taky podobná chuť), ale na tý fotce to vypadá na jednu z těch prvních dvou. :)
p.s. příště doporučuju opravdu jen tak obalit a usmažit filetky. Pokapat něčím ostrým (tabasco) a super mega grundle jsou na světě
p.s. příště doporučuju opravdu jen tak obalit a usmažit filetky. Pokapat něčím ostrým (tabasco) a super mega grundle jsou na světě
10. 11. 2012 20:56
medmic: Já ji letos měla poprvé, všechno asi 15 cm rybičky, upečené naprosto luxusní chuť, lepší rybku jsem nejedla. (A než jsi mi to napsal, ani jsem nevěděla, že jsou to plotice), díky
10. 11. 2012 20:20
sunny.sofi: Já to vím, ale neumím to vysvětlit manželce Ta mi vždycky každou rybu rozbabrá aby ji neunikl ani vlas. Vypadá to pak na talíři strašně
Jinak bílé ryby dělám docela často (v sezóně, když nachytám), většinou do salátu nebo smažené jako řízečky. A zjistil jsem jednu zvláštnůstku, tyhle ryby jsou dobré jen malé, vytáhl jsem 45 cm dlouhou plotici, váha přes kilo a bylo to velmi nedobré maso. Na tolik, že zbytek oběda dojedly naše kočky :)
Jinak bílé ryby dělám docela často (v sezóně, když nachytám), většinou do salátu nebo smažené jako řízečky. A zjistil jsem jednu zvláštnůstku, tyhle ryby jsou dobré jen malé, vytáhl jsem 45 cm dlouhou plotici, váha přes kilo a bylo to velmi nedobré maso. Na tolik, že zbytek oběda dojedly naše kočky :)
10. 11. 2012 20:08
medmic: Když se vyfiletuje, zbyde jen pár kostí nad páteří a po dobrém upečení se dají jíst
10. 11. 2012 19:38
Jo jo, plotičky jsou fajn, jen některé odrazuje tuna kostí (přesněji takových vláken, mně nevadí).
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 9 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 13 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 48 minutami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 2 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 2 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 2 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 2 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 3 hodinami
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Pečená jablka jako lehký vánoční dezert: Vyzkoušejte pochoutku plnou sladké šťávy
Další recepty
Tématické fráze: bila ryba pečena ryba co je to bílá ryba bila ryba recept recept na rybu karas pecena ryba recept pecena plotice recepty na ryby karas bila ryba recepty bila ryba, recept ryba karas bile ryby recept na pečenou rybu jak upect rybu ryba plotice co je bila ryba recepty z bílých ryb pečené plotice www recepty z karase plotice pečena
Suroviny: plotice, sůl, pepř, kmín celý, česnek, máslo, olej olivový
Pečená bílá ryba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7V0B
5 názorů