Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stroganoff

Stroganoff je tradiční ruský pokrm připravovaný z hovězího masa. Někdy je též označován jako minutkový guláš. Pokud ale chcete vyzkoušet úspornější verzi, připravte si ho z vepřového masa podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 4,3 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dadlenka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 869 kJ /
1 164 kcal
Bílkoviny211,00 g
Tuky32,20 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 600 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájím maso na nudličky, na tuku orestuji na kostičky nakrájenou cibuli, pak k ní přidám maso, podliji vodou a dusím. Krok 2: K masu nastrouhám na jemno mrkev. Než bude maso úplně měkké, přidám sladký kečup.
Zahustím smetanou a hladkou moukou, povařím.

Jako příloha se hodí rýže.

Rozdělení a použití hovězího zadního masa

Zveřejněno 9. 11. 2008

Poznámka autorky dadlenka

Celá moje rodina tenhle recept miluje. Budu ráda, když bude chutnat i vám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stroganoff

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOko

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stroganoff

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOko

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Kdyz uz uvarim a dam k tomu nazev jidla,které většina lidi zna ..tak si aspoň něco o tom prečtu. Stroganov toto ani nahodou8-(:no:

Libor Vykoupil 27. 8. 2017 22:21
Při vší úctě, a klidně budu říkat žemlovce jablkový dort, tohle je vepřové na mrkvi. Vzhledem k tomu, že Stroganoff neobsahuje ani mrkev ani vepřové, nedejbože ani kečup, tak se recept s tím názvem poněkud míjí. ;-(

bofinka: promiňte, ale to si snad nikdo nemůže myslet.

Zobrazit 12 starších odpovědí

Zaphurardi 5. 5. 2017 20:18
Aby jste se z toho nepok.... že to není Srroganoff. Jestli vám to chutná, tak oč jde. A jestli ne,tak to příště nevařte!!! Booože vy jste blbý!

Zaphurardi: možná jsme blbý, to přiznávám. Ale ne tak moc, abychom nerozeznali kozu od berana a kopr od petržele. A proč se asi petrželi říká petržel a ne kopřiva? Aby se lidi vyznali! A pochopili co kam patří. Jak jsem už napsal: fantazii se meze nekladou, ale pak by měl autor receptu, už z úcty k ostatním napsat, že se jedná o inspiraci jídlem s názvem Beef Stroganoff, nikoli o Stroganoff. To je naprosto zavádějící. Proto slavní kuchaři používali pro své osobité úpravy receptů francouzský přívlastek "a la" (podle). Jako např.: karbanátky podle Pomijana - Les Paupiettes a la Pomiane. :-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

No tak Stroganova si představuji jinak-hlavně z hovězí roštěnky nebo svíčkové a ne z vepřového masa.Tohle je spíš vepřo na mrkvi a smetaně.;-(

skarlettka 8. 11. 2016 10:16
otázkou ale je, co je ten správný Stroganov. Dotyčný je mrtev a variací je hodně. Tu s mrkví znám i já. A navíc si myslím, že např.jižní omáčka je novodobá a nepatří tam. V podstatě jde asi o minutkové hovězí, doplněné omáčkou. Ale čím bude omáčka jednodušší, tím bude asi původnější. Brala bych smetanu, alkohol a rajčata. No a Str. z hovězího krku - to už je spíš hovězí guláš. Alespon to maso by se mělo podobat.

toto je improvizace na Stroganoff. :no:

tak to je fakt hrůza, čemu všemu se dá říkat Stroganoff :-(
;-(:-(:-((

dadlenka:
"Já tenhle název nevymyslela,mám ho od bývalé tchyně"
No, možná si z vás tchyňka udělala srandu..., áá néébóó je to rafinovaná pomsta za synáčka:-))
Italové asi mají také své zkušenosti a jednomu 75%nimu jedu říkají "LATTE DI SUOCERA" - TCHÝNINO MLÉKO:-))

Tohle na mě vyběhlo asi před půl rokem,když jsem chtěl dělat něco z drůbežím.Nazval jsem to : ŠTROUGALOV“ a radši udělal kuře na paprice;-)

Nevím jestli to je nebo není Stroganov ale jíst se to dá i z kuřecího,jen jsem si to dochutila pepřem a solí,je to lepší,ale jinak rychlý a dobrý recept;-)

Možná by to chtělo přehodit do kategorie "vepřové",když je to z čuníka, tohle na drůbež nevypadá ;-)

stroganoff? 11. 2. 2010 11:25
to snadne :)) ))

no to je ale divnej stroganov:-O

Výbušná, mezi tím "jako" Stroganovem a Dušeným vepřovým v zelí jsem se rozhodovala, co uvařím a nafotím-naštěstí jsem vybrala to druhé, tak jsme si do zelí nevlezli;-) A ty říkáš, že je to dobrý:-?tak to někdy vyzkouším.

napriek drdlotu okolo nazvu jedla, musim uznat ze je to naozaj velmi dobre..a to som chutnala len tak na jazyk. od stroganova to ma teda daleko, ale s kludom si to uvarte, urcite vam pochuti. mukou som nezahustovala, omacka bola dostatocne husta od kecupu...a mrkvu som krajala na kolieska.
+

Tématické fráze:
stroganov, stroganov recept, vepřový stroganov, vepřové nudličky stroganov, stroganov z vepřového, hovězí nudličky stroganov, stroganov z vepřového masa, nudličky stroganov, veprove stroganov, recept na stroganov, vepřové stroganov recept, recept stroganov, vepřové maso stroganov, maso stroganov, recepty stroganov, kureci nudlicky stroganov, omacka stroganov, hovězí ala stroganov, straganov, kuřecí stroganov

Suroviny:
maso vepřové, mrkev, kečup sladký, smetana, mouka hladká, cibule, tuk

Přidat fotografie receptu