Pasiáns
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 444 kJ / 1 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,02 g |
Tuky | 1,42 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 298,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
tak tohle jsem vyhrabala po mamce a abych řekla pravdu, kdybyste ho nepřipomněli v komentářích, ani bych si na něj nevzpomněla. Fotky klidně přidejte, já bych ho chtěla taky udělat, ale ten čas....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 1. 2009 15:05
Z této hmoty lze tvarovat i písmena a číslice a další ornamenty ,které po upečení se dají použít i jako ozdoby na dorty , tvarovat musíme tenkou trubičkou nebo kornoutkem na vymazaný a moukou posypaný plech.
7. 12. 2008 21:22
Aha a pod jakým názvem? Ten druhý, co jsem tady napsala je trochu jiný než ten tvůj.
6. 12. 2008 22:59
Oli, ale on už je v receptech
6. 12. 2008 22:07
tak jsem na zenax.cz našla ještě tenhla recept: CUKROVÍ PASIÁNS
2 bílky
140 g krystalového cukru
1/8 l černé kávy
100 g hladké mouky
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr zalijeme scezenou černou kávou a uvaříme hustý sirup, který ihned lijeme za stálého šlehání do sněhu. Sníh se sirupem ještě dobře prošleháme (nesmí téci). Ke sněhu přimícháme mouku a necháme těsto vychladnout. Chladným těstem naplníme plátěný pytlík s menší trubičkou a formujeme na vymazaný a moukou vysypaný plech různé tvary. Možná lepší než vymazávat, je dát pačící papír. Plech necháme asi 1 hodinu na teplém místě stát a potom pečivo pomalu usušíme v mírně vyhřáté troubě.
2 bílky
140 g krystalového cukru
1/8 l černé kávy
100 g hladké mouky
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr zalijeme scezenou černou kávou a uvaříme hustý sirup, který ihned lijeme za stálého šlehání do sněhu. Sníh se sirupem ještě dobře prošleháme (nesmí téci). Ke sněhu přimícháme mouku a necháme těsto vychladnout. Chladným těstem naplníme plátěný pytlík s menší trubičkou a formujeme na vymazaný a moukou vysypaný plech různé tvary. Možná lepší než vymazávat, je dát pačící papír. Plech necháme asi 1 hodinu na teplém místě stát a potom pečivo pomalu usušíme v mírně vyhřáté troubě.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 14 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 3 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 5 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 7 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 7 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pasiáns cukroví cukroví pasiáns karty pasiáns on line pasiáns pečivo pečivo pasians pasian cukroví recepty susenky pasians dort karty pasian cukroví cukroví pasián pasiáns.cz passians pasians sušenky pasians on line cukroví karty pasiáns-cukroví cukroví pasianky pasians-recept lze upéct cukroví bez tuku pasiánky recept
Suroviny: bílek, cukr moučkový, mouka hrubá, káva černá, tuk, mouka hrubá
Pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9zD
19 názorů