Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kubbe nijje - arabsky tatarak

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 936 kJ /
2 853 kcal
Bílkoviny231,61 g
Tuky32,63 g
Vláknina74,75 g
Cholesterol 508 mg
Sodík 592 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy375,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur zalijeme studenou vodou, nechame vsaknout tekutinu a zmeknout, cca 20 minut. Behem teto doby bulgur nekolikrat promneme v dlanich. Pote vlozime do kusu platna, nebo jineho prodysneho materialu a vymackame prebytecnou tekutinu. Krok 2: Maso na tatarak nejmene 3x umeleme. Musi byt hodne jemne. Muzeme pouzit i food procesor, kterym maso rozsekame najemno. Krok 3: Pridame vsechno koreni, olivovy olej a rukama radne promichame. Pridame mekky bulgur a dlanemi celou smes cca 10 minut treme. Behem teto doby prilevame studenou vodu, cca 80 ml. Dle potreby dochutime soli a peprem. Krok 4: Cibuli nakrajime na hrubo a na olivovem oleji pomalu restujeme do mekka. Oleje dame hodne, cibule musi lehce plavat. Cibule nesmi zmenit barvu, pouze zmeknout. Krok 5: Pote pridame mlete maso, koreni, rozmichame (jednotlive umlete kousky masa od sebe dobre oddelime) a cca 15 minut dusime. Odstavime a primichame oprazene piniove orisky. Krok 6: Pri servirovani se ze syrove smesi rukou odebere kousek, naaranzuje se na maly talirek a posype se dusenou smesi. Podava se s pita chlebem, zeleninovymi misami a salaty.

Zveřejněno 31. 1. 2013

Poznámka autorky aisha

Toto jidlo je v arabskem svete nedilnou soucasti svatebni hostiny. Arabske svatby mivaji vysokou ucast (300 - 1500 osob; i vice), proto se na pripravu tohoto pokrmu najimaji doporuceni kuchari, kteri se cely vecer staraji pouze o tento chod. Kazdy pridava jiny podil koreni, proto pokazde chutna jinak.

Do smesi se muze pridat i muskatovy orisek (cerstve strouhany), ktery je v arabskem svete velkym sporem. Tradicne je obsazen ve vetsine arabskych pokrmu, ovsem islam jeho uzivani zakazuje (diky jeho omamnym ucinkum na organismus).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kubbe nijje - arabsky tatarak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJgR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kubbe nijje - arabsky tatarak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJgR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

jedla jsem podobné deklarované z jehněcího, ingredience by odpovídaly, kuchař byl Libanonec, je možné?

:yes: nádhera, mám uloženo a určitě vyzkouším:-K:-K

Ta skořice je do toho tataráku zajímavá:yes:Hezký receptík:-p+:yes:

zajímavý recept, máš to krásné Aisho:-K:-K:-p:-p:yes::yes::yes:

aisha: ďakujem za radu, poobzerám sa po nej;-)

U nás doma by šla na odbyt hlavně ta dušená směs:yes::yes::yes:

S prominutím,pro doplnění kdyby někdo chtěl :http://www.koreni.cz/detail.php?pid=312

Nádherný recept:yes::-):-)

tejaja: Sumah je sice skumpa, ale ne ta ceska, co roste v parcich..na to pozor. V CR bych ji radeji kupovala pouze v obchodech, jak pise Spagetka a Pajaska.

Moc vsem dekuji za pozornost a komentare...:-K:-K:-K

Používám sumah běžně třeba na gril,k nakládání masa atd.
Dá se běžně koupit v lepších obchodech s kořením viz.Tonda.;-)
Jinak nádhera a můj muž by si pošmákl,má na rozdíl ode mne moc rád tatarák.Tu dušenou část ovšem můžu,dala bych si dvojitou.:-p:-p:yes::yes:

magdalenka: Magdi, bacha, škump je víc druhů, ta škodlivá je jiná, tohle je http://cs.wikipedia.org/wiki/Sumah a ta se pěstuje extra, vy jste asi měli tu orobincovou, ta je plevel a i jedovatá tuhle: http://abecedazahrady.dama.cz/default.aspx?article...

pastva pro oči a chuťové buněčky:-p;-):-):yes::yes:
velmi zajímavý recept:-):-K:yes:

tejaja: pol roka sme so škumpou bojovali, ale sa nám ju podarilo zlikvidovať, bola to poriadna fuška...

Tvoje recepty milujem. Aj tento je úžasný.

Tak toto je paráda :yes:
Ale dobre som sa zasmiala pri korení sumah, lebo som hľadala na nete, čo je to za korenie a tam na mňa vykukol ľudový názov : Škumpa koželužská:-D:-D:-D
V každom prípade máš bodík ;-)

Tématické fráze:
škumpa obecná foto, tatarák z bulguru, kde koupit maso na tatarák, bramborovy tatarak treme brambory, jídlo kubbe, recept arabský, tatarak z burgru, škumpa recepty, bulgur tatarak, procesor na maso, kde koupit tatarak, jak naaranzovat tatarsky biftek, pražený bulgur, kubbe jídlo, pokrmu kubbe, libanonsky tatarak, sumah koupit

Suroviny:
hovězí zadní, bulgur, koření nové koření mleté, římský kmín mletý, skořice, majoránka, paprika sušená sladká, harissa, sůl, pepř, olej olivový, maso hovězí mleté, cibule, koření nové koření mleté, koření sumah, skořice, majoránka, olej olivový, sůl, pepř, olej olivový, ořechy piniové

Přidat fotografie receptu