Dalamánky s prefermentem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 903 kJ / 2 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,55 g |
Tuky | 52,52 g |
Vláknina | 31,61 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,25 g |
Sacharidy | 490,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Chtěla jsem vyzkoušet nějaké pečivo s prefermentem od cathleen,recept na dalamánky jsem si vybrala od Jikotky.Doufám,že se holky nebudou na mě zlobit,že jsem spojila tyto dva recepty v jeden.Dalamánky jsou výborné.Cathleen děkuji za recept na preferment,budu ho používat častěji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 1. 2021 17:46
na 650 g mouky. o je nějak moc, ne? Dle základních receptů by se to mělo pohybovat max.
kolem 320ml. Vždyť je tam ještě lžíce oleje a máslo. nevím, možná nemám pravda , ale nepoužila bych tento recept.
19. 2. 2013 14:55
19. 2. 2013 12:28
19. 2. 2013 10:43
(Ono se v písemném projevu dost blbě upozorňuje na možné chybky, nechtěla bych, aby moje upřesnění vyznívalo jako nějaké mentorování a už vůbec ne povyšování se! )
Jak jsem psala - jsi šikula, že ses do toho pustila (zdejší průkopník ) a znovu musím pochválit, když píšeš, že zkoušíš i výrobu kváskuBudete mít doma jen výborné, zdravé pečivo
19. 2. 2013 10:08
19. 2. 2013 09:42
Pokud se ti chce, mrkni se, co všecko o prefermentu píšu http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Jinak - musím velice pochválit za snahu vyzkoušet, mám z toho radost. A třeba se preferment uchytí stejně, jako kdysi omládek (což je vlastně také jeden z prefermentů)
19. 2. 2013 09:00
19. 2. 2013 01:40
Cathleen uvádí 150 ml vody, 150 g mouky hladké, 1-2 g droždí,
Ty máš 200 ml vody, 150 g mouky žitné chlebové a půl kostky droždí = 21 g (tj. o 20 g více).
Jikotka má na dalamánky celkem 20 g droždí,
Ty máš kromě prefermentu ještě 21 g droždí, tedy celkem celou kostku droždí = 42 g.
Proč takové rozdíly?
19. 2. 2013 00:35
18. 2. 2013 21:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 3 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 8 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 2 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 3 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 3 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 4 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 4 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 5 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 5 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 5 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím překvapit maminku na Den matek? Inspirace na dárečky, které zahřejí u srdce
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Další recepty
Tématické fráze: aby nebylo cítit droždí pečivo s prefermentem pečení- proč je cítit z pečiva droždí dalamanky z droždí dalamánky caathlen makové dalamánky když je cítit droždí proč je cítit droždí výroba prefermentu proč chléb při pečení klesne dalamanek recept proč mi po upečení chleba klesne sypke drozdi je stejne velke jako kostka? pecivo s prefermentom proc v pekarne klesne chleba aby po upečení nebylo cítit droždí mouka vhodná na dalamánky kvásku a prefermentu proč je z chleba cítit droždí droždí je citit
Suroviny: mléko, sádlo, olej, kmín celý, sůl, cukr, mouka hladká, droždí, žloutek, sůl hrubá, kmín celý, voda, mouka žitná chlebová, droždí
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
10 názorů