Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterní vepřové koleno

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 936 kJ /
3 570 kcal
Bílkoviny206,10 g
Tuky300,14 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 247 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: U řezníka Krkovičky zakoupíme jedno velké vepřové koleno. Řádně ho nasolíme a vetřeme česnek. Posypeme sušeným čili a podlejeme trochó píva. Dáme na 48 hodin odležet do chladničky. Krok 2: Potom pečeme v uzavřeném pekáči nejdříve 1,5 h na 100°C. Potom další 1,5 h na 140°C . Dále 0,5 h na 200°C. Krok 3: Nakonec odkryjeme horní víko pekáče,přepneme tróbu na horní ohřev (či gril) a uděláme křupavó kůžičku. Tuto mňamku zaléváme pívem a zazdíváme whiskó ! :-) PS: jo a hlavně nesmí být doma vaše "stará" ! :-) PS2: a ledničku tím rozhodně nemyslím...

Zveřejněno 2. 7. 2013

Poznámka autora cekrops

Já vím. Těchto receptů je zde hodně(i já zde už dva podobné mám). Ale dobrého "kolena" není nikdy dost ! :-) Dobró chuť ! :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úterní vepřové koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpNy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úterní vepřové koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpNy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

¨Tak já jsem koupil skoro dvoukilové koleno. Dělal jsem přesně podle receptu. jen jsem ještě půl hodiny přidal. Koleno bylo opravdu měkké a velmi chutné.Doporučuji.Taky jsem si myslel, že když jej neuvařím ve vodě nebude měkké, ale je to tak jak píše autor receptu. Děkuji za inspiraci.:-):-)

Dajda : Rádo se stalo ;-):yes:

Právě jsem dopekla. Víťo - cekropsi, jestli sem ještě někdy chodíte, tak vězte, že výsledek je famózní. Už jsem zkoušela péct koleno, ale nikdy nebylo jako dort, ani když jsem kolena předvařila - pak to zas nebylo úplně ono. Vím, že tu máte několik podobných receptů, z nichž je patrné, že jste zkoušel a experimentoval, až jste dospěl k tomuhle opravdu pomalinkému pečení a já postupovala přesně podle Vás (až na to chilli, zůstala jsem u českého česneku, cibule a hořčice). Pochybovala jsem, že trouba rozehřátá na 100 stupňů utáhne poměrně velký kus masa s kostí, ale stalo se. Už za chvíli se z trouby začala linout lákavá vůně. Maso bylo hotové za 3,5 hodiny, jak píšete, pak následovala ještě jeho povrchová úprava. Přitom se jídlo vařilo skoro samo. Teď se v horké troubě peče ještě domácí chleba a já sedím celé dopoledne u počítače. Takže nadšené ovace a díky za recept. :-D:yes::yes:

A je tady jedno dobré dietní jídlo :-p:-p:-D:yes:

MAGDALENA 3. 7. 2013 06:01
To uz je supa ,slinky uz tecu,ach jaj:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

Whisky je obyčejná z Lídlu (v akci) . No,na vožrání to stačí :-8

Hmm, mohlo by být páteční?:-D. Dcera plánuje oslavu svých narozenin a bude marinovat kolena;-) A teda..Whisky??? Sakra, zrovna ji nemáme:-/

Tématické fráze:
recepty, jak upravit vepřové koleno, úprava vepřového kolena, vepřové koleno, vepřové koleno recepty, veprove koleno recept, recepty na vepřové koleno, vepřová kolena, vepřové koleno úprava, úterní jídla, pečené koleno, co chutneho z veproveho kolena, recept na veprove koleno, uprava uz kolena, recepty z vepřového kolena, dobré koleno, koleno recept, co udělat z kolena, uprava veproveho kolene, jídlo a kolena

Suroviny:
koleno vepřové, chléb, sůl, česnek, pivo světlé, chilli, whisky

Přidat fotografie receptu