Filipínské kuře adobo
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 775 kJ / 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,20 g |
Tuky | 10,54 g |
Vláknina | 7,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,46 g |
Sůl | 22,40 g |
Sacharidy | 187,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kuře adobo je považováno za neoficiální národní jídlo Filipín. Adobo znamená marináda nebo kořeněná omáčka. Základem je použití octa, který hotový pokrm konzervuje, takže údajně i v horkém filipínském počasí vydrží až 3 dny bez lednice (kterou chudší rodiny nedisponují). Pokrm vařila má filipínská kamarádka a moc nám všem chutnal, tak se dělím o recept i s vámi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Philippine_adobo
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2019 14:28
Správně by se tam měl dávat kokosový nebo třtinový ocet ????
8. 7. 2013 15:12
1974andrea: Neboj, není. Také jsem se toho hodně bála, ale výsledná chuť je vážně skvělá :)
8. 7. 2013 14:07
Vypadá to zajímavě. A není tam toho octa a sójovky moc?
8. 7. 2013 10:27
Zajímavé s tím octem, líbí se mi rcp
8. 7. 2013 06:59
Vyborne jedlo poznam skor s bravcovym,klasika.
8. 7. 2013 05:22
Znam, je to moc dobre jidlo....uz jsem ho par let nejedla, diky za pripomenuti..
7. 7. 2013 23:21
To by mi moc chutnalo, ale ne s rýží. Když tam není šťáva, zadusila bych se. Určitě se zeleninou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 1 hodinou
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Vepřová bratislavská plec
Cikitaka uvařila před 1 hodinou
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
adamustonik uvařila před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Kveta58 uvařil před 1 hodinou
Čajové věnečky
AryKlofan188 uvařila před 1 hodinou
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 3 hodinami
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 4 hodinami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 4 hodinami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 15 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 15 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké maso použít do francouzských brambor a jak ho správně připravit? Vyzkoušejte to s námi
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: adobo filipinske kure filipínské recepty filipinské národni jídlo filipínská kuchyně recepty kure adobo filipínská kuchyně filipínske jídlo kuřecí adobo filipínské kuře recept adobo recept adobo omáčka filipinské kuřecí adobo filipinsky recept recept filipínské kuře recept na adobo filipinské kuřecí stehna filipínský pokrm národní jídlo filipín národní jídla na filipínách
Suroviny: česnek, cibule, olej, stehno kuřecí, omáčka sojová, ocet vinný bílý, cukr, pepř mletý, bobkový list, voda
Filipínské kuře adobo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3rMp
7 názorů