Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oříškovo-brusinkový chlebíček(hrnkový)

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 131 kJ /
4 333 kcal
Bílkoviny89,26 g
Tuky132,89 g
Vláknina31,90 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 5,05 g
Sůl8,85 g
Sacharidy679,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, solí a máslem. V jiné misce smícháme vejce, pomerančový džus i kůru a smícháme pak vmícháme do směsi s moukou, promícháme dohromady a ještě přidáme brusinky a ořechy. Krok 2: Hmotu, která nám vznikne dáme do vymazané formy na chlebíček a upečeme při 180°C, 50-60 minut, po upečení necháme tak 10 minut odpočinout a pak teprve vyklopíme a krájíme.

Zveřejněno 22. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Zdroj: Recepty mlsných jazýčků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oříškovo-brusinkový chlebíček(hrnkový)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx32

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oříškovo-brusinkový chlebíček(hrnkový)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx32

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Do jak velké chlebíčkové formy to má přijít? 2 hrnky mouky mi právě na tu naši přijdou moc a na zmenšování objemu si netroufám... :-8

no vypadá to krásně .. ozkouším .. ale určitě to bude dobrota .. všechno kde jsou brusinky miluju:-)):yes:

Marti,skvělá fotka a jsem ráda, že Vám chlebíček chutnal a že jsi s ním už neměla žádné problémy, jako minule;-):-D

tak jsem se znovu pokusila o chlebíček, těsto jsem tentokrát raději vylila do malého pekáčku, část džusu jsem nahradila kefírem. Moučník byl výborný, vláčný :yes::-p

Bibi, tak právě peču tvůj chlebíček a asi to nedopadne ;-(, zdálo se mi, že je těsta hodně a měla jsem nutkání ho vylejt do pekáče, no, nakonec jsem použila chlebíčkovou formu a teď mi tam pomalu přetejká, nahoře se asi spálí a dolejšek se bude péct dlouho, ale určitě i tak bude dobrý :yes:

špagetko, je tam asi proto, aby se ten chlebíček víc zpevnil, protože je tam dost nespojovatelných(no to je slovo pane)ingrediencí. Tak taková berlička, aby to drželo.;-)

to zní dobře - jen mi prosím,Bibi vysvětli,proč sodu, když tam je prášek do pečiva?

Tématické fráze:
mafiny hrnkové, hrnkové palačinky, hrnkové recepty, palačinky hrnkové, hrnkový recept na palačinky, hrnkový biskupský chlebíček, palačinky recept hrnkový, palačinky hrnkový, palačinky hrnkový recept, ovocné mafíny, biskupský chlebíček hrnkový, hrnkový korpus, hrnkové recepty palačinky, brusinkový moučník, hrníčkový biskupský chlebíček, kefírovy hrnkovy moučník, hrnkové palačinky recept, recept na palačinky hrnkove, hrnickovy datlový chlebíček, ovocny chlebicek s jablky

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, brusinky, ořechy vlašské, džus pomerančový, prášek do pečiva, sůl, soda jedlá, vejce, máslo, kůra pomerančová

Přidat fotografie receptu