Mrkvánky z Polné
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 17 267 kJ / 4 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,46 g |
Tuky | 146,40 g |
Vláknina | 23,60 g |
Cholesterol | 820 mg |
Sodík | 283 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 615,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jednou z příležitostí, při kterých se v Polné vždy pekly mrkvance (či také mrkvánky), bývala pouť o druhé zářijové neděli. Pouť byla tradičně zasvěcena patronu města sv. Liguriáši a v době jejího trvání byla průčelí domů vyzdobena svazky mrkve.
Zkusila jsem podle regionální kuchařky, přestože není září.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2022 08:01
5. 3. 2014 13:46
5. 3. 2014 12:25
pečou se buchty nadívané řepou smíchanou s mákem a jsou výborné
vláčné jako mrkvance
27. 2. 2014 15:15
27. 2. 2014 15:12
23. 2. 2014 16:35
23. 2. 2014 11:01
23. 2. 2014 09:30
23. 2. 2014 08:04
23. 2. 2014 00:11
22. 2. 2014 22:57
22. 2. 2014 22:23
22. 2. 2014 21:11
22. 2. 2014 20:43
22. 2. 2014 20:33
Já ostuda je znám v teoretické podobě hodně dlouho, ale ještě jsem nepekla Budu muset napravit
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 17 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 20 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 20 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Křidélka pečená s novými bramborami
Lennulinka uvařila před 36 minutami
Gratinovaná cuketa s brambory
Petaja uvařila před 53 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
Bizon52 uvařila před 1 hodinou
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plněné plátky s vinnou omáčkou
mibrix uvařila před 1 hodinou
Vepřová kýta se žampiony
PetraCy uvařila před 2 hodinami
Bublanina s jogurtem
Gudrunka uvařila před 4 hodinami
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 13 hodinami
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 16 hodinami
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
Další recepty
Tématické fráze: mrkvánky recept na mrkvánky mrkvánky recept staroceske mrkvance celozrnné mrkvánky cukroví mrkvánky mrkváčky mrkvánky s tvarohem mrkvance z polné těsto na mrkvánky staročeské mrkvánky mrkvánky ze špaldové mouky výborné mrkvánky mrkvova pout polna mrkvánky cukroví recept mrkvance, řepánky mrkvove buchty z polné repanky ze sadla mrkvánky a řepánky mrkvánky ze sádla v troubě
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, máslo, cukr krupice, žloutek, kvasnice, fenykl, sůl, sádlo, mrkev, cukr, máslo, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový
Mrkvánky z Polné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5gq
20 názorů