Dršťková polévka z předvařených drštěk
Dršťková polévka je jednou z nejoblíbenějších českých klasik. Díky předvařeným dršťkám není tak časově náročná na přípravu a již za hodinu bude vonět kuchyní a vy ji můžete servírovat k nedělnímu obědu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 237 kJ / 774 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,45 g |
Tuky | 9,39 g |
Vláknina | 15,68 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 313 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 38,35 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 6. 2022 14:13
Polévku jsem opět vařila, jen bez masoxu. Dršťky byly tak měkké, že jsem je přidávala až do převařeného základu z hovězího vývaru. Přidala jsem foto
4. 4. 2014 21:10
No , já sice zase tak často dršťkovku nedělám. Ale v " Papénovu hrnci " jsem ji tedy ještě nedělal ..... Jednou to jistě zkusím.!
4. 4. 2014 21:05
Já vařím dršťkovou už jen z předvařených drštěk,je to rychlé, navíc jí dělám.v “papiňáku“.Od doby “syčení“ 30 minut, počkám až spadne pojistka a hotovo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 20 minutami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 16 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí masové kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Schiacciata/skiačata sendvič
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřové maso v mrkvi
misak2 uvařila před 48 minutami
Jemně perlivá bezinková limonáda
Bretik uvařila před 10 hodinami
Kynuté knedlíky se sladkou náplní
bohdana uvařila před 10 hodinami
Smažená niva se slaninou a listovým špenátem
Hanes uvařila před 10 hodinami
Křupavá kuřecí stehýnka s bramborem z remosky
likan1985.lj uvařila před 10 hodinami
Karbanátky
Kubovat@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Sloní žrádlo 3
SimonaTr uvařil před 10 hodinami
Dýňové knedlíčky
HankaSz uvařila před 12 hodinami
Rychlé zapečené chleby
paprika1000 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Dršťky mají své příznivce, ale i odpůrce. Poradíme vám, jak je připravit a vykouzlit z této suroviny opravdovou lahůdku
Další recepty
Tématické fráze: dršťková polévka z předvařených drskova polevka dršková držťková polévka z předvařenych drstek dršťková polévka z předvařených drštěk drštková polévka podle ládi hrušky držková polévka z předvařených drštěk recepty drštkova z predvarenych drštěk dršky predvarene drzky recept na drskovu polevku polevka drškova dršťková polévka z předvařenych dršek drskovapolevka drskova polevka recept dršková polévka z předvařenych drštěk držtky polévka z předváděných dršek polévka dršťková předvařených
Suroviny: dršťky, cibule, masox hovězí, česnek, majoránka sušená, pepř mletý, kmín drcený, koření nové koření, chilli, paprika sušená sladká, tymián, koření provensálské, koření oregáno, petrželka sušená, bobkový list, mouka hladká, sůl, sádlo
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yrL
3 názory