Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťková polévka z ředkviček

Polévka, kterou můžete s klidem nabídnout i vegetariánům. Sice zde ředkvičky utrpí na barvě ztrátu kytičky vařením, ale na chuti jim nebude co vytknout. Jednoduše zdravá a dobrá polévka.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 760 kJ /
660 kcal
Bílkoviny18,66 g
Tuky33,98 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 467 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy62,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na tuku zpěníme cibulku, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme papriku a zalijeme vodou. Krok 2: Nakonec přidáme vývar nebo masox, hrubě nastrouhané ředkvičky a ovesné vločky a necháme povařit. Krok 3: Přidáme majoránku a polévku podle chuti přisolíme.

TIP: Co se dá udělat z ředkviček

Zveřejněno 18. 7. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Podle chuti si můžete přidat utřený česnek se solí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťková polévka z ředkviček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76vw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťková polévka z ředkviček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76vw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Kateřina 15. 6. 2012 16:07
Ha,neznám,ale určije vyzkouším;-):-)):yes:

Jarmilo už dvakrát jsem vařila tuto tvoji polévku všem nám moc chutná.Opravdu moc dobrá, dík za recept.:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

:-p ještě teď se olizuji... ;-)

:yes:Taky dělám držkovou z ovesných vloček a masáků, ale z ředkviček, to se bude muset vyzkoušet. Já mám držkovou moc ráda, ale ty držky nemusím.:yes:

Tak tohle určitě vyzkouším dršťkovku dělám ale si ji cedím drštky taky nemusím:-( tohle je něco jiného moc děkuji a dávám bodík:yes:

To nevadí jestli nutnost nebo nenutnost. Je to zkrátka recept náhradní a jestli alespoň trochu jedlej tak jistě uspokojí , jak říkáš ty, co drštky nejedí, ty co mají na drštkovou chuť a zrovna drštky nejsou a i ty co trochu špórují. ( Vždyť dnes silně provařené DRŠTKY - sice perfektní, nejsou zrovna nejlevnější). SUPER, SUPER, Super ! Je zbytečné to jakojiv zdůvodňovat. Václav

Václave,díky.Ona to je spíše nutnost, naše děti dršťky totiž neradi.;-)

Jarmilko. Teď jsi mne nadchla. Já drštkovou zbožňuji a už jsem si myslel, že mne už nic nepřekvapí. Zkoušel jsem dělat z vloček, hlívy ústřičné, masáků, kůže ze slepuce, drůbežích i vepřových žaloudků a pod. Je pravada, že pravé drštce se nic nevyrovná (jedině vepřové žaludky), ale vždy to dost připomíná a uspokojí, když nic není. Ale tohle je něco mimořádného. Nemůžu si pomoct a musím to vyzkoušet. Máš ode mne +bodík a veké díky za tvoji fantazi. Václav.

Uf :-O mám vyzkoušenou dršťkovou z masáků, ale tohle teda vidím poprvé a nestačím valit očka.

Jo tak to holky zkuste.Ten talíř je starej a hodně se do něj vejde.:-8

No,zřejmně jí vyzkouším:-!Jaruš, máš správnej talíř-líbí se mi;-)

Už to tisknu!!:-O To je fak něco hodně zvláštního!!:yes: Aspoň teda pro mne;-)

Tématické fráze:
držkovka z hlívy, ředkvičky recepty, dršťková polévka recept, drzkova z redkvicek, drstkova polévka z ředkvičky, recepty z ředkviček, polevka zředkvicek, dršťková polévka z rekvicek, držková polévka, dršťková polévka, polevka z redkvicky, držkovka z masáků, polévka z ředkve, recept na držkovou polévku, drzkova polevka z rekvicek, ředkvičky recept, držkovka z hlívy ústřičné, ředkvičky polévka, drzkova polevka z rekvicek, houbová držkovka

Suroviny:
ředkvičky, vločky ovesné, olej, cibule, mouka hladká, vývar masový, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, sůl

Přidat fotografie receptu