Gulášová polévka IV.
Sytou a lehce pikantní gulášovou polévku připravíme z cibulového základu, na kterém osmažíme papriku a nakrájené hovězí maso. Vše vaříme ve vývaru smíchaném s rajčatovým protlakem. Pikantní chuť dodává polévce Tabasco.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 530 kJ / 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,73 g |
Tuky | 12,10 g |
Vláknina | 21,92 g |
Cholesterol | 118 mg |
Sodík | 248 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 48,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve velkém hrnci osmahneme na oleji oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a obě papriky pokrájené na proužky.
Krok 2: Přidáme na malé kostičky nakrájené hovězí maso, chvíli restujeme a následně vmícháme mletou papriku. Papriku restujeme jen krátce, aby nezhořkla. Nakonec vmícháme rajčatový protlak a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme a okořeníme Tabascem.
Krok 3: Necháme zvolna vařit, dokud maso nezměkne.
Krok 4: Nakonec můžeme mírně zahustit hotovou jíškou.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gulášová polévka IV.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPW
Moje poznámka
Gulášová polévka IV.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPW
Nejnovější recepty
Smažený kapr se zlatými šupinami
Přidáno před 4 hodinami
Kapří podkůvky s mandlovou krustou
Přidáno před 4 hodinami
Kapr na cibuli a česneku
Přidáno před 4 hodinami
Parmazánové košíčky
Přidáno před 4 hodinami
Rybičky z lineckého mandlového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové trubičky s karamelovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Rychlé vanilkové rohlíčky: Těsto je hotové během chvilky, na odležení stačí půl hodiny a tvarování urychlí i forma na rohlíčky
Opilý Izidor poslouží i jako skvělé vánoční cukroví: Vláčné řezy plné čokolády a rumu luxusně vypadají a božsky chutnají
Pracny voní skořicí a hřebíčkem: Podle staročeského receptu jsou plné ořechů a nejlepší jsou obalené ve vanilkovém cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí roštěná
Elivet před 2 hodinami
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 2 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Fleep před 2 hodinami
Nejlepší špenát
TMoryMc před 3 hodinami
Kuřecí plněné uzeným a cuketou
Monicka317 před 6 hodinami
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
tara23 před 10 hodinami
Šlehaná pomazánka na jednohubky
Slavista62 před 11 hodinami
Čtyřdruhová sýrová pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Hermelínová pomazánka na topinky
Slavista62 před 11 hodinami
Tématické fráze:
jak se vari gulasova polevka,
recept na gulášovou polévku,
gulašova polevka z vepřoveho masa,
gulažova polevka,
gulášová polévka z hovězí konzervy,
recept na gulášovou polévku s klobásou,
jak uvarit gulasovou polevku,
recepty na gulášovou polévku,
gulášová polévka podle pohlreicha,
gulášovápolévka,
recepty-gulasova polevka,
gulášová polévka bez masa,
gulášová polévka z vepřové konzervy,
hovězí gulášová polévka,
recept na gulášovou polívku,
domaci gulašova,
jak zahustit polevku,
gulšová polevka,
gulašovapolivka,
gulášková polévka
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
vývar hovězí,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
tabasco,
olej,
sůl,
pepř mletý,
jíška
Komentáře (7)