Krémový dort s ovocem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 966 kJ / 4 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,97 g |
Tuky | 290,44 g |
Vláknina | 6,75 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 409,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je původně s jahodami, ale je na každém, jaké ovoce si zvolí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2014 21:18
Katka.van: Já to s tím papírem dělám jako ty ,přesně ! Nic se nepřipeče a těsto zústavá zespoda krásně zlaté.
6. 6. 2014 19:21
Zuzun: papír nepotírám. Jen vytřu formu, navrch dám papír a pak těsto
Dajda: Já to dělám proto, že nemám ráda pečení bez pečicího papíru (pak se mi buchta aj. drobí tím, čím to bylo vysypané (např. strouhanka). Raději používám pečicí papír a to tím způsobem, jak je uvedeno v receptu. Jednak se to dělá proto aby se papír "neklouzal" když na to liji těsto. A já to dělám i z toho důvodu, že když to vymažu nejprve máslem tak se mi těsto opravdu nepřipaluje k papíru a nemusím mít obavu, že s papírem sundám i půl dna dortu, buchty, chleba. Viděla jsem pečicí papír angličany používat dokonce i při smažení a tak nějak jsem si zvykla to tímto způsobem používat (ale ještě nejsem tak daleko abych to používala i na smažení, to byl jen příklad)
Dajda: Já to dělám proto, že nemám ráda pečení bez pečicího papíru (pak se mi buchta aj. drobí tím, čím to bylo vysypané (např. strouhanka). Raději používám pečicí papír a to tím způsobem, jak je uvedeno v receptu. Jednak se to dělá proto aby se papír "neklouzal" když na to liji těsto. A já to dělám i z toho důvodu, že když to vymažu nejprve máslem tak se mi těsto opravdu nepřipaluje k papíru a nemusím mít obavu, že s papírem sundám i půl dna dortu, buchty, chleba. Viděla jsem pečicí papír angličany používat dokonce i při smažení a tak nějak jsem si zvykla to tímto způsobem používat (ale ještě nejsem tak daleko abych to používala i na smažení, to byl jen příklad)
31. 5. 2014 06:48
Aby dobře držel papír na dnu formy nebo plechu, stačí plech lehce potřít vodou. Papír dobře přilne.
30. 5. 2014 23:24
Potom ovšem nevím, proč bych tam měla dávat papír, když stejně formu vymazávám. Co tím vychytám?
30. 5. 2014 19:18
takze ten papir mazes z obou stran? Aby se pak nelepil na to upeceny testo? Patlani formy pred rozprostreni papiru se tu vetsinou dela aby ten papir dobre drzel na miste az na nej pujde testo. To ale logicky plati spis u vetsich forem kde papir ma kam utect, nebo plechu.
30. 5. 2014 17:56
Tak to zkuste a uvidíte. Je to anglická vychytavka a papír ani máslo se samozřejmě nerilepi, nepripali. Mám to vyzkoušené na více receptech. A spíše se mi stane ze se mi přilepi těsto na papír a jde hůře sundávat. S máslem se mi to nestává nikdy.
30. 5. 2014 14:34
Vymazat formu a pak tam dát papír, to je nějaké převrácené, ne? Pochopila bych vymazat papír a dát do formy, ale takhle to nemá význam. Těsto se může přilepit na papír a pod papírem se připaluje máslo.!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 59 minutami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 1 hodinou
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 1 hodinou
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 1 hodinou
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: dorty s ovocem krém do dortu s ovocem krémový dort převrácená buchta ovocné dorty recepty čím potřít ovoce na dortu ovocné kremy na dorty recepty pečící papír do dortové formy recepty na ovocné dorty ovocne kremy do dortů kremove dorty ovocné krémy na dorty ovocné dorty kremove recepty kremy do dortu s ovocem čím potřít dorty recepty kremy na ovocny dort čím potřít ovoce cim potrit ovoce na dort ovocny kremovy dort ovocne dortove kremy
Suroviny: máslo, cukr krystal, vejce, extrakt vanilkový, sůl, mouka hladká, prášek do pečiva, mango, ananas, broskve, smetana ke šlehání, cukr moučkový
Krémový dort s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn7D
7 názorů