Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 148 kJ /
275 kcal
Bílkoviny11,89 g
Tuky3,64 g
Vláknina19,81 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy39,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek omyjeme a nakrájíme i se slupkou na centimetrová kolečka. Po obou stranách osolíme a necháme v míse aspoň 30 minut vypotit. Pak opláchneme a na utěrce usušíme. V rozpáleném oleji na pánvi plátky opékáme, dokud nezčervenají. Krok 2: Každý plátek potom potřeme česnekem, pokapeme citronovou šťávou a posypeme bazalkou. Skládáme na sebe do mísy, kterou pak zavřeme a vložíme nejméně na 4 hodiny (lépe přes noc) do lednice. Krok 3: Pak bud nahrubo rozmačkáme vidličkou nebo krátce proženeme mixérem a nasekáme. Podáváme nejlépe s topinkami, můžeme posypat cibulkou, ale třeba i sýrem.

Zveřejněno 29. 6. 2014

Poznámka autorky danielle72

Bazalku můžeme samozřejmě použít i čerstvou ;-)

Stejný recept jsem tu nenašla, ale do podobných přidávám jak jinak než jeden trochu podobný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YBqK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YBqK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

danielle72:no fakt je,že kdyby se neřeklo,že je to z lilku,tak se to hned nepozná;-):yes:

Simona Kucerova: Díky, Simonko :-K Je pravda, že i v restauraci byl tento recept hodně oblíbený, dávali si jej nejen vegani a vegetariáni.
Když jsem se chtěla trošku pobavit, rozdávala jsem jej jako vzoreček - "amuse bouche" (tedy takovou chuťovku) před jídlem. A i silní chlapi, kteří by se jinak lilku vzpírali (ale když to dostali darem, přišlo jim nezdvořilé alespoň neochutnat ;-) ), nakonec okoštovali - a pak na něj zvali své známé. Jeden z nich, typický masožravec a odpůrce zeleniny, prý dokonce uvedl manželku do mdlob, když přidal lilek do nákupního vozíku :-D

Musím ještě jednou pochválit receptík,udělala jsem tataráček, jen jsem neměla bazalku,tak jsem na radu autorky dala majoránku,nemělo to cbybu,moc nám chutnalo.:-p;-),ale vyzkouším i s tou bazalkou,zas to bude jiné;-):yes:

Simona Kucerova: Jé, děkuji za pochvalu, to mám velkou radost:-K:-):-! Určitě se Ti podařil, to je jednoduchý recept ;-)

:yes::-p:-K

Tento receptík jsem měla možnost ochutnat přímo od autorky;-)musím říci,že to nemá chybičku!!!Zkusím sama udělat a doufám,že se mi podaří tak jako Danielce:-p;-)Neváhejte a zkuste jako super svačinku a nebo lehčí večeři,je to mňamka:-p;-);-)bodík dávám,neb je zasloužený;-):yes:

Dávám bodík :yes:

Hezké, určitě i dobré :-p:yes:

Tématické fráze:
opečený lilek, amuse-bouche recept, vypocení lilku, lilek jako tatarák, amuse bouche recepty, tatarák z lilků, amuse bouche, amuse bouche recept, dobroty z lilku, baklažan recept, peceny lilkovy tatarak, lilkový tatarák, lilkový kaviár, tataráček ze zeleniny, lilek recepty, recept tatarák z lilku, lilek opeceny, recepty - tatarák z lilku, amuse-bouche recepty, vegetarián amous bouche, baklazany

Suroviny:
lilek, sůl, citron, česnek, sušená bazalka, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu