Jiříkův ježek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 991 kJ / 1 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,52 g |
Tuky | 9,83 g |
Vláknina | 0,48 g |
Cholesterol | 33 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 254,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to starý rodový recept rodiny mého zetě,který dělají pouze muži v rodině,protože se spotřebují na ježka 2/3 rumu,zbytek mizí v nich.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2011 09:51
Z náhodných na mě vykoukla taková parádaJéé to je prímaUkládám a +8posílám
28. 10. 2010 18:28
teď na mne vykoukl z náhodných receptů tenhle krásný ježeček+1
16. 12. 2009 16:20
Jiřinko, ten je kouzelný
30. 6. 2009 12:10
sqělý recept a napád tvarování je opravdu jen a jen na vás, já jsem dělala vždy špičku čumáku o něco menší než předešlou placku a tim pádem byl jeho nosík zkošený. Bohužel jsem neměla čas na marcipán, takže byl bez ovoce, ale vubec to nevadilo, protože piškot byl vynikající a celý ježek se moc líbil podotýkám, že jsem začátečník (14let), takže určitě zvládne kyždý
15. 3. 2009 12:07
Toho pudinku je opravdu 1 1/2 do půl litru mléka.A tvarovat ježka je opravdu na každém,já ho osobně nedělala,je to dílo mého šikovného zetě
15. 3. 2009 10:42
ten je ale kouzelný a určitě i výborný
Jiřko, toho vanilkového pudinku v surovinách má být 1 1/2? Asi se tam vloudil malilinkatý překlep, jestli jsem to teda správně pochopila . Jinak musím dát bod, ježek nemá chybu
Jiřko, toho vanilkového pudinku v surovinách má být 1 1/2? Asi se tam vloudil malilinkatý překlep, jestli jsem to teda správně pochopila . Jinak musím dát bod, ježek nemá chybu
15. 3. 2009 08:53
Drobenko, když si prohlédneš poslední fotku tak vidíš jak na to. Stejně to bude ježek až ho dozdobíš. Jde o to nějak vytvarovat šišatou polokouli a pak jenom fantazii, fotky ti napoví.
14. 3. 2009 23:12
To nejdůležitější v receptu chybí. A to, jak tvarovat ježka. Podle uvedeného postupu, (Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na díly ze kterých budeme tvarovat ježka ...) žádného ježka neudělám. Proč někdo vkládá (zejména u dortů) neúplný recept? Dortíky jsou nádherné, ale chybí podrobný postup. A ten je vlastně nejdůležitější.
14. 3. 2009 23:03
Tak na tohle já bych si taky netroufla ježeček je krásný Jiřinko máš bodík
14. 3. 2009 21:54
Jiřko, to je krááása! Máš plus, na tohle si asi netroufnu!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 3 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 4 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 5 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 7 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 7 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: dort ježek dort ježek postup marcipánový ježek ježek z marcipánu ježek tvarování marcipánu dort jezek s postupem piškotový ježek marcipánoví ježci dort ježek recept marcipánový dort ježek marcipanovy jezci ježci z piškotu ježek dort jak udělat ježka ježek z piškotů ježci z marcipánu postup na dort ježek tvarování dortu ježek recept
Suroviny: mouka polohrubá, piškoty, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový, mléko, rum, ovoce
Jiříkův ježek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZLE
10 názorů