Sojové boby s listovým špenátem a žampiony
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 773 kJ / 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,18 g |
Tuky | 42,97 g |
Vláknina | 44,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 114 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 33,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sojových bobů, soli a často i nějakého druhu obiloviny.
Při fermentačním procesu se zcela rozloží sojové boby a zrna obilovin na živiny, které jsou rychle a snadno stravitelné, bílkovinná struktura sojových bobů se rozloží až na 18 různých aminokyselin, včetně esenciálních (pro život nepostradatelných) Miso konzumované i v malém množství významně ovlivňuje výživnou hodnotu stravy. Při procesu fermentace vzniká také značné množství enzymů, které pomáhají trávit ostatní potravu v žaludku.
V Japonsku je miso velmi tradičním výrobkem, jehož původ sahá až do 6. století. Slovo miso znamená doslova „pramen chuti“, MI znamená „chuť“ nebo „koření“, SO znamená „pramen“. Miso pasta obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů, dodává esenciální oleje, vitaminy, minerály a proteiny ve vyváženém složení. Obsahuje i vitamín B12. Má celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví – podporuje látkovou výměnu, pomáhá při špatném trávení, podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně, pomáhá při srdečních chorobách a ateroskleróze, zmírňuje důsledky kouření a konzumace alkoholu a pomáhá jako prevence proti alergiím a tuberkulóze.
Miso je vhodnou přísadou do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, jídel z ryb, pro úpravu mořských řas a zeleniny. Můžeme ho považovat za zdravou alternativu masoxu nebo magi. V lednici vydrží až několik měsíců. Aby se nezničily účinky enzymů, nesmí se vařit a do pokrmů se přidává vždy až na závěr.
Více informací zde: http://www.slunecnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-LECI....
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 6 hodinami
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 10 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 10 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno 22. 5. 2024 18:06
Právě bylo uvařeno:
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova uvařila před 13 minutami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 31 minutami
Sírovec v trojobalu
matice uvařil před 50 minutami
Extra rychlé lívance
VrboHele uvařila před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
Vrtule1980 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Bajja89 uvařila před 3 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Bajja89 uvařila před 3 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
LucieLP uvařila před 4 hodinami
Krémová pórková polévka
Tamaraw uvařil před 6 hodinami
Fazolový guláš
MilosCz uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Výborná bábovka se zakysanou smetanou: Krásně vláčný a neuvěřitelně nadýchaný hrníčkový moučník zvládne i začátečník
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Šéfkuchař Jan Punčochář je k nepoznání! Nám prozradil, jak zhubnul: Dávám tělu šoky z mnoha stran, svěřil se
Další recepty
Tématické fráze: sojové boby recepty jak vařit sojové boby sojove boby recept recepty sojové boby sojové boby v konzervě jak upravit sojové boby úprava sojových bobů mražené sojové boby recepty na sojové boby fermentovane sojové boby japonske recepty na sojove boby top recepty sojové boby sojové boby pasta z fermentovanych bobu sojové boby mražené recepty na sojove boby mražene sojove boby recept jak vařit sojové na boby sojova pasta recept sojová zrna
Suroviny: boby sojové, listy špenátové mražené, žampiony sterilované, cibule, olej, sůl, pepř, šlehačka rostlinná, pasta miso
Sojové boby s listovým špenátem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G7yy
0 názorů