Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravé višně v čokoládě

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Velké, pevné, omyté, odstopkované, nevypeckované (nebo odpeckované) plody uložíme do zavařovacích sklenic a zalijeme cca 50% lihem a dobře uzavřeme víčkem. Asi po dvou měsících se můžeme pustit do výroby višní v čokoládě. Krok 2: Na sítě necháme višně dobře okapat. Potom višně obalíme asi 3 mm vrstvou fondánu: buď uždibneme kousek, mezi prsty zpracujeme placičku a zavineme do ní višničku. Nebo mezi foliemi vyválíme plát, nakrájíme přiměřené čtverce (nebo trojúhelníky) a postupujeme jak výše uvedeno. Krok 3: Je ještě jeden způsob: fondán zatepla přiředíme a namáčíme do něj višně, tolikrát, až vytvoříme potřebnou vrstvu (zdlouhavý způsob, pro ruční výrobu nejméně vhodný). Krok 4: Obalené višně necháme krátce zavadnout (nebo můžeme prohnat mrazákem) a minimálně 2× máčíme v čokoládě. Na kvalitě čokolády se nevyplatí šetřit a nastavovat tukem už vůbec ne. Krok 5: Asi po 10 dnech se stane velký zázrak: Višně obklíčené čokoládou se samy utopí v likérovém sirupu.

Zveřejněno 4. 1. 2015

Poznámka autora casino

Zdroj:

Jedná se o všeobecně známý postup, ale nikde ho asi nenajdete...

Těžko hádat, zda to někdo vyzkouší; je to opravdu piplačka a jinak, než z lásky k někomu, či k višním v čokoládě se to dělat nedá, hihi...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do

komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravé višně v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X07V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravé višně v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X07V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Marketcb:
Jj, přesně jak pravíte:-)ˇ
Ať se dílo podaří... :-K
***
Při zpracování se může stát, že se fondán drobí:-(
V takovémto případě stačí přidat opatrně (po kapkách) trošku vody :yes:

Dobrý den, fondant je myšleno jako ta potahovaci hmota co koupím v obchodě? Děkuji

casino: :-D:-D Tak to jo.

zizala: Super recept, já a višně v čokoládě jsme přátelé.:-D:-K:-K

zizala:
Jsem to ale popleta..., vypadlo mi v textu slůvko;-) Mělo být: "...do višní v čokoládě nevydržely."
Tedy ne že by se to dělalo blbě, ani to nebylo nedobré natož netrvanlivé, pouze to někdo, jak by řekly některé takédámy, sežral;-):-D

casino: :-( Nevím, co přesně znamená, že kompotované do višní nevydržely. Pro méně chápavé jako já, musíte hezky polopaticky :-8 Dělalo se to z nich blbě nebo to nebylo dobré nebo trvanlivé nebo co přesně? Abych se do toho nepustila a nezkazila drahé suroviny, to by mě mrzelo.

zizala:
Vydrž, Prťka, vydrž... višně budou ani se nenadějete... Ale Maruška, Maruška by si poradila i v zimě:-D
Kompotované zkoušel, ale do višní nevydržely;-)
Sušené snad ani nezkoušet... Ale kdyby se zadařilo, dejte vědít:-))

zuzun:
Šlo, šlo... Ale ty mandle z marcipánu se nerozpustí. Říkají tomu Višně v marcipánu, ale s tímto rcp to má společného akorát višně a čokoládu;-)

Slo by to s pravym marcipanem? Pac ten fondan je predevsim halda cukru, ne? Nebo ten by se tak nerozpustil? Jinak visnicky suprovy:yes::yes::yes::yes:to je neco, cemu se proste ze zakona neodolava:-D:yes::-p

Čerstvé višně teď neseženu. Zkoušel jste to z kompotovaných? Nebo raději sušené? Mon cheri miluju :-p

Nadja: Když je oboje od jednoho autora,tak je to snad v pořádku, ne:-?

Svetlana:
Tak určitě by to šlo:-) Podobně se dělají průmyslově (MON CHERI např.) akorát asi obejdou použití fondánu a do čokoskořápky zadeklují přimo višni s likérem.
Já to tak zkoušel před svátky; naschvál jsem si pořídil sil. formu, ale ukázalo se, že nevhodnou, ba přímo blbou - není kónická! Navíc jsem měl problém s vyléváním čokoládou - buď jí ve formě zůstalo moc, nebo málo:-(( Ale pokud má někdo zkušenosti s výrobou pralinek, tak to musí jít vyrobit i tak jak píšete. Já to tedy po letech zkusil podle rcp, ale dopadlo to žalostně, proto ani nedávám foto:-8
Ale, nerad to píšu sobě pod receptem, ale sóóó chotnééé:yes::-))

...krásný recept...chci se zeptat jestli by nešlo použít silikonovou formu na pralinky...opačným postupem...vymazat 2-3x formičky kvalitní čokoládou, dát višni, zaklopit ji fondánem (kvůli likéru) a nakonec zalít zase kvalitní čokoládou...zatuhnout, vyklopit, chlubit se? :-)

Tématické fráze:
višně v čokoládě, domácí višně v čokoládě, jak vyrobit višně v čokoládě, mon cheri recept, víšně v čokoládě recept, sušené višně recept, sušené višně recepty, výroba višní v čokoládě, jak se dělají višně v čokoládě, recept na sušené višně, co vyrobit z visni, visne s cokoladou, recepty višně v čokoládě, višně recepty, višne v lihu, jak obalit višně v čokoládě, jak se dělají kuličky s visnemi, kompotované višně, visne v cokolade recepty, sušené višně v čokoládě recept

Suroviny:
višně, fondant, čokoláda

Přidat fotografie receptu