Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburgerové bulky

Základem poctivého chutného hamburgeru je bulka. Taková, která voní a je krásně nažloutlá díky vajíčkům, navíc má lesklou kůrku, štědře posypanou sezamem. Chutná tak dobře, že ji opravdu dojíme celou, do posledního drobečku.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaVkuchyni MishkaVkuchyni

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 908 kJ /
4 519 kcal
Bílkoviny155,00 g
Tuky113,70 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 8,52 g
Sůl21,05 g
Sacharidy700,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velké mísy prosejeme mouku a uděláme do ní důlek, do kterého nalijeme vodu a rozmíchané droždí s cukrem. Promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Krok 2: Přidáme vejce a olej. Pomalu začneme těsto od středu míchat a pak hněteme. Těsto je potřeba prohníst opravdu důkladně po dobu zhruba 5 minut. Krok 3: Přidáme sůl a hněteme ještě dalších 5 minut. Správně uhnětené těsto nesmí lepit, je hladké a pružné. Přikryjeme ho a dáme na 1 hodinu kynout do tepla. Krok 4: Postup pro celozrnnou variantu je obdobný, jen je potřeba při práci s těstem podsypávat mouku, protože těsto je lepivější. Nicméně pozor na přidané množství podsypové mouky, aby bulky nebyly tuhé. Krok 5: Vykynuté těsto vyklopíme na vál, nepodsypáváme, pouze si poprášíme ruce. Rozdělíme na 12 kousků po 70 g. Z kousků těsta tvarujeme malé bochánky, během tvarování několikrát zmáčkneme, abychom vyhnali vzduchové bublinky. Krok 6: V dostatečných rozestupech skládáme na plech s pečicím papírem. Po vytvarování posledního kousku necháme 15 minut odpočinout a všechny bulky zploštíme. Opět přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout v teple, bulky zvětší svůj objem téměř na dvojnásobek. Krok 7: Během kynutí můžeme housky lehce rosit vodou z rozprašovače, doba kynutí závisí na teplotě, vlhkosti vzduchu a jiných okolnostech. Krok 8: Před pečením potřeme povrch bulek rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pokud chceme mít povrch matný, vynecháme potření vajíčkem a místo něj potřeme mlékem. Krok 9: Vložíme do předehřáté trouby, do níž jsme předem na dno dali plechový kastrůlek s trochou vody. Pečeme při 220 °C po dobu 10–12 minut nebo při 200 °C na horkovzduch. Krok 10: Hotové bulky vytáhneme na mřížku, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

TIP: Jak připravit domácí hamburgery?

Zveřejněno 7. 1. 2015

Poznámka autorky MishkaVkuchyni

Tip: Pokud chcete mít bulky s ještě lákavější chutí a vůní, místo oleje použijte rozpuštěné vlažné máslo.

Pokud preferujete zdravější životní styl,

můžete si udělat bulky v celozrnné podobě.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburgerové bulky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAEX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburgerové bulky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAEX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (63)

Luxusni akorat z toho mnozstvi jsem udelala 6 klasickych velkych bulek

Dnes vyzkoušeno v práci a jsou super 👍

Dělala jsem přesně podle receptu, a jsou to placky .. tak nevim

Dělala jsem již poněkolikáté, jsou výborné, proto dělám 1a půl dávky, čili 18 bulek. :-8

Těsto si dělám v pekárně a jsou vynikající. Děkuji za recept

Vařil jsem podle tohoto receptu poprvé. S použití kvásku mám již nějaké zkušenosti takže to šlo poměrně hladce. Zvolil jsem, že si udělám bulek 6 a tak jsem si to navolil, kolik čeho budu potřebovat. Bohužel to vůbec nestačilo. Místo 6 bulek jsem měl sotva 3 (64 gramové) a bohužel byli kvůli tomu dva lidé bez oběda. Příště tedy budu muset počítat s tím, že 12 znamená 6 a 6 znamená 3 a budu muset si je nějak dochutit, protože nemají žádnou výraznou chuť.

Výborné

Moc díky za tento recept, konečně se mi povedly tak jak jsem si představovala :)

DrcCZ: tipujem, že máš bulky "prekynuté". Skús skrátiť dobu kysnutia, teplota miestnosti to tiež ovplyvňuje atď.

Nevím v čem dělám chybu, ale i když vytvarují nejdříve do koule, tak bulky mi vykynou dost (=nabudou dost na objemu), ale roztečou se moc do šířky místo do výšky - místo krásné zakulacené bulky je z toho placatý koláč. A pokud pak ještě potřu vajíčkem, tak už úplně klapnou dolů ;-(

Dneska jsem vyzkoušela a opravdu vynikající ☺️ Doma se všichni olizovali :-D Moc dekuji za tento recept.

wociscz: "Dal jsem olivový olej.":-?8-(;-(;-):-)
No ale toto není focaccia, že :-K

Naprosto perfektní recept. Dal jsem olivový olej. 12 krásných nadýchaných a vcelku velkých bulek (kynulo to ořed očima). Po upečení rovnoměrná střídka, jemně nabublaná. Nedrobivé a hlavně nebyly vůbec hutné! Takže vás ta bulka nezaplácne.
Jak já tomu říkám: ideální držáček na maso. Prostě když z toho uděláte burger, tak nejíte housku s něčím, ale epesní burger a bulka Vám to jen pomáhá držet pohromadě.
Klidně dáte dva burgry. U jiných receptů jsem dal jeden burger a byl jsem nacpán.
Tyto bulky jsou jak obláček.

Děkuji za skvělý recept, nesrovnatelně lepší než ty z obchodu!

Nejlepší recept <3<3

Tématické fráze:
hamburgerové bulky, bulky na hamburger, hamburgerove bulky recept, recept na hamburgerové bulky, těsto na hamburgerové housky, hamburgrové bulky, bulka na hamburger, hamburgerova bulka recept, hamburgerova bulka, bulky na hamburger recept, recept na domácí hamburgerové bulky, bulky na hamburgery recept, bulky na hamburgery, domácí hamburgerová bulka, hamburgerové housky, bulka na hamburger recept, domaci hamburgerove bulky, domácí bulky na hamburger, recept na bulky na hamburgery, testo na bulky

Suroviny:
mouka hladká, olej, droždí, cukr, vejce, voda, sůl, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, voda, olej, droždí, cukr třtinový, vejce, sůl, vejce, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu