Škvařené sádlo od babičky F.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 37 896 kJ / 9 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,47 g |
Tuky | 992,24 g |
Vláknina | 4,87 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 3,56 g |
Sůl | 8,91 g |
Sacharidy | 8,08 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2015 11:26
jarda Kadic:To budou asi tyto: www.vitalia.cz/galerie/historie-polevek/#4,
12. 1. 2015 11:23
chocolate: já si z dětství moc dobře bujóny nepamatuji,u nás doma se nepoužívaly,ale pamatují si polévky v kostkach, určitě byla hrachovka, houbovka,ty se někdy přidávaly do “slabších “polévek.Ale cosi moc dobře pamatuji,to je Maggi v kostičkách,jako nezbedné dítko jsem si jednou lízl.....a šklebím se ještě dnes
12. 1. 2015 10:03
spagetka: klidně, ale bez fotky. Máme tu bujón do zásoby, ze slepice a hovězích kostí.
12. 1. 2015 10:03
yanull:Maggi a polevkova pasta jsou stare vice nez sto let.Napriklad bujon se uz ve dvacatych letech prodaval ve forme pasty v kelimku.
12. 1. 2015 09:50
cathleen: Ivo, taky mimo mísu a nedala bys sem ten recept? Nebo tu je? Vidíš, píšu příspěvek a nemrkla jsem se.
12. 1. 2015 09:38
yanull: taky koment mírně mimo mísu - už téměř 30 let mám ve svém sešitě psaný recept na "bujón - zvýrazňovač, doplňovač chuti" vyrobený z celého králíka (opsaný prastarý recept)
12. 1. 2015 09:22
Předesílám, že tu nechci rozpoutat diskuzi o bujónech, zda ano či ne, jen se mi do mysli zasekla otázka, od kdy se vlastně toto dochucovadlo a zvýrazňovač chuti vyrábí. Když tento pán je dědeček a má recept již od své babičky .... Netvrdím, že to nemůže být dobré, ale já si chuť a vůni čerstvých domácích škvarků z bio chovu vepříka představuji raději, už je nemáme, ale mám na co vzpomínat
12. 1. 2015 08:58
spagetka:Rádo se stalo, zaručuji, že bude chutnat. Ještě jsem původně zapomněla napsat, že to musí být vysoké sádlo (už jsem napravila)
12. 1. 2015 08:55
Petra Benesova: Díky za odpověď. Tak to taky zkusím. Ale že to je kvůli překypění, mě fakt nenapadlo, díky
12. 1. 2015 08:52
spagetka:Recept jsem si vyžádala od jednoho štamgasta v naší vinárně po tom, co jsem vyslechla nadšené ohlasy na toto vyškvařené sádlo od ostatních štamgastů, kteří ho vyzkoušeli přede mnou. Je to recept po jeho babičce (on sám už je dědečkem, takže recept je hodně starý) a sádlo je opravdu velice chutné, ten bujon tomu přidá šmrnc, krásně ho ochutí. Nemusí to být bujon slepičí, mí rodiče dávají masox. A proč se má rozdrobit do odebraného sádla? Tak na to by mohl nejlépe odpovědět můj taťka - nadrobil masox přímo do kastrůlku a tak mu to vzkypělo až mu to přeteklo. a nestačilo volat "hrnečku dost"
12. 1. 2015 08:22
Petruš, teda s bujonem jsem ještě nikdy sádlo nedělala a upřímně, neumím si to představit. Mám pár dotazů, jaký smysl má, že bujon přidáš do odebraného sádla a pak to stejně smícháš? Jakou roli tam hraje bujon - zvýrazňovač chuti? A výhradně slepičí?
Promiň, že se tolik ptám, rozhodně tím nic špatného nebo ironického nemyslím.- jen že jsem zvyklá na různé typy výroby sádla (myslím různé přísady) od dětství a o bujonu jsem prostě nikdy neslyšela.
Děkuji za vysvětlení a myslím otázky fakt vážně, nakonec učíme se "furt und furt"
Promiň, že se tolik ptám, rozhodně tím nic špatného nebo ironického nemyslím.- jen že jsem zvyklá na různé typy výroby sádla (myslím různé přísady) od dětství a o bujonu jsem prostě nikdy neslyšela.
Děkuji za vysvětlení a myslím otázky fakt vážně, nakonec učíme se "furt und furt"
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 6 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 10 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 10 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Další recepty
Tématické fráze: domaci škvařene sadlo domácí škvařené sádlo recept ochucené sádlo doma škvařené sádlo sadlo s cibulkou škařené sadlo škvařeného sadlo jak správně škvařit sádlo cibule v sádle slepičí sádlo výroba škvařeného sádla domácí škvařené sádlo v troubě recept na škařené sádlo sádlo s cibulí svařené sádlo sadloškvařene skvarenesadlo ochucené škvarky šedé sádlo vepřové sádlo
Suroviny: sádlo vepřové, voda, sůl, kmín celý, bujón slepičí, cibule, česnek
Škvařené sádlo od babičky F.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDJ6
56 názorů