Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční bílé klobásky zapečené v listovém těstě

Křehké šátečky z listového těsta, plněné bílou klobásou, jsou opravdu velice snadná na přípravu a potěší všechny koledníky. Šátečky můžete posypat libovolným kořením, nebo třeba sezamem či mákem.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dana Skarkova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Krok 2: Na jednotlivé čtverečky vytlačíme ze střívka klobásovou hmotu. Dva kraje přeložíme do šátečku. Krok 3: Jednotlivé čtverečky klademe na plech. Potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme kořením. Krok 4: Plech vložíme do trouby a pečeme dozlatova na 200 °C zhruba 25 minut.

TIP: Sladké i slané recepty z listového těsta

Zveřejněno 18. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční bílé klobásky zapečené v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2R4W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční bílé klobásky zapečené v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2R4W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Měly jste hezky napečeno:yes:

Pekla jsem je už v sobotu, ale nestihla jsem sem dát fotku. Bylo to výborné - jen se po nich zaprášilo. Bodík už tu dávno je.;-)

Papriko:-)děkuji:-8 Pochvala od tebe vždycky potěší:-*;-)

Asi se dnes ještě zastavím v masně a koupím kousek vinné klobásy. Mirčo :yes::yes::yes: - tvé fotečky jsou velmi inspirativní ;-)

Plnila jsem klobásou vinnou jelikož jinou u nás nelze v tomto čese sehnat:-(.Sypala jsem sezamem a lněným semínkem a šátečky byly dobré:-p

Papričko, u nás je biela klobása klobása surová, presne taká, aká sa urobí na údenie, len je biela, nie červená. Nie je to vínna klobása, tak neviem, či je to takto myslené.

Bílá klobása je myšlena vinná nebo bavorská grolovací ???

Já zapékám jen do kynutého těsta http://www.toprecepty.cz/recept/2003-zapecena-vinn...

No, klobásky běžně zapékám do listového těsta, tak tohle může být taky fajn, škoda, že není fotka;-)

Tématické fráze:
zapékané klobásy, zapékané klobásy v listovém těstě, zapékané klobásky, zapékané bílé klobásy, zapečené klobásy, vinná klobása v listovém těstě, zapékaná klobása, zapékaná bílá klobása, recept na zapékané klobásy, klobasa v listovem teste, bílé klobásy, zapékaná klobása v listovém těstě, zapekaci klobasy, zapékané klobásy v lístkovém těstě, těsto na zapékané klobásy, zapekací klobásky, zapékací klobásy v listovém těstě, velikonoční vinné klobásy, vinne klobasy v listovem teste, vinné klobásky

Suroviny:
klobása, těsto listové, vejce, koření

Přidat fotografie receptu