Mraveniště - Ameisenkuchen
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 197 kJ / 4 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,12 g |
Tuky | 266,80 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,63 g |
Sodík | 303 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 360,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem našla na několika německých webech a upravila si ho.
Pokud vám zbylo 1/4 l vaječňáku od Vánoc, je to moc dobrý způsob, jak ho upotřebit ;-)
Bábovka je voňavá, vláčná a moc dobrá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2015 10:43
12. 2. 2015 09:24
8. 2. 2015 10:15
8. 2. 2015 10:09
8. 2. 2015 08:30
Bábovku peču vždy do té doby, dokud se sama od krajů neodchlipuje, zkouška špejlí je jen na jistotu. Pak vyjede z formy skoro sama Každý má svůj osvědčený způsob, hlavně že to funguje
8. 2. 2015 07:02
casino: Vyklápění je opravdu o zvyku a o tradicích a samozřejmě také o dobrém materiálu formy. Kde to jde, dám pečící papír, ale u bábovky to opravdu nejde, takže tam kombinuju 2 rady, každá z nich pochází z jiného zdroje.
1. Formu vymažu 2x tekutým máslem. Po prvním vymazání dám formu do chladu (ledničky), aby nátěr ztuhnul. Pak vymažu znovu a vysypu polohrubou moukou.
2. Moučník nevyklápím hned po upečení, kdy se těsto leckdy ještě drží okrajů - neboj, žížalko, nic se nezapaří. Formu položím tak, aby k ní zespodu mohl vzduch a přikryji ji utěrkou. Pára naopak okraje těsta od okrajů odchlípne. Po jisté době vlažný moučník vyklopím a dám na mřížku vychladnout zcela.
Peču-li dort, dám na dno formy kolo pečícího papíru, které přetřu velmi zlehka tuhým másem, okraje nevymazávám.
7. 2. 2015 22:36
Když dobře vymažu a vysypu formu, nemám obavy, že by se bábovka špatně vyklopila. Pokud si tedy omylem, jako zde, vymazání a vysypání nenaruším
7. 2. 2015 22:25
...a ještě jsem použil pouze 2 žloutky, protože vaječňák podle Sandtnerky byl ze 12 žloutků na 1/2 litru rumu.
...a ještě jsem přistrouhl žluté kůry.
Těsta bylo na dva hřbety ze srnce
Bábovky nepeču, tak nevím, jak se vyklápí horká BÁBOVKA. Srnčí hřbety (zpravidla chlebíčky biskupské či ovocné) nechávám úplně vychladnout, pak formu krátce nahřeji (v horké vodě, vzhůru nohama pod grilem) a výrobek bez poškození povrchu vyklepnu) Zde jsem jednu fofmu vyklepl ještě za horka, druhou po vychladnutí. Na přidaném obrázku ten rozdíl moc vidět není, ale v reálu je zřejmý.
...málem bych bylo zapomnělo: mraveniště nám CHUTNALO
7. 2. 2015 22:16
7. 2. 2015 09:36
2. 2. 2015 21:47
2. 2. 2015 21:22
2. 2. 2015 20:56
2. 2. 2015 20:51
2. 2. 2015 20:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kurkumačka s kroupama
Přidáno před 4 hodinami
Salát z kuskusu a bylinek a la Taboulé
Přidáno před 4 hodinami
Jarní vietnamské závitky
Přidáno před 6 hodinami
Francouzský toust (toast)
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Avokádový dip ze zakysané smetany
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jablkový koláč s pudinkem
Kabatek uvařila před 57 minutami
Jablkové kostky s pudinkem
Kabatek uvařila před 1 hodinou
Koláčky k odpolední kávě
Verunka 81 uvařila před 1 hodinou
Hovězí burrito (tex-mex)
Lucie1001 uvařila před 1 hodinou
Rybí filé se sýrem
MajaFero uvařila před 1 hodinou
Krůtí nudličky zapečené s ovocem (dámská jízda)
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Kedlubnové placky
vaclava gregrova uvařila před 3 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Výborný banana bread
MTinka uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Farmářská krkovička v cibuli a pivu: Masíčko je šťavnaté a úplně se rozpadá díky marinování, chuť dodá směs koření
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: buchta mraveniste dort mraveniště řezy mraveniště bábovka mraveniště čokoládový koláč mraveniště kolac mraveniště mravenište dort moucnik mraveniste jak upotřebit vaječný koňak mraveniště moučník mraveniště doma sama doma - bábovka s vaječným koňakem mraveniště buchta recepty moučníky mraveniště rýžová mouka recepty mraveniště koláč recepty bábovka mraveniště babovka s vaječnym li dorty mraveniste mraveniště řezy
Suroviny: žloutek, cukr krupice, máslo, mouka hladká, likér vaječný, kypřící prášek do pečiva, vanilka, sůl, rýže čokoládová, tuk, mouka
Mraveniště - Ameisenkuchen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VkWv
31 názorů