Recepty německé kuchyně – tradiční jídla našich sousedů
Německo je evropská země s komplikovanou historií, kterou ovlivnila řada událostí i jiných národů. A proto nemůže být divu, že i tamní gastronomie je velice různorodá. Moderní německá kuchyně v sobě nese díky přistěhovalcům arabské, turecké a asijské vlivy, ale jak vypadá to tradiční německé vaření?
Jedním z nejzákladnějších německých pokrmů je eintopf. Je to jídlo z jednoho hrnce – hustá polévka v něčem podobná třeba české bramboračce. Součástí eintopfu jsou různé druhy zeleniny, luštěniny a uzeniny. Právě uzeniny Němci milují. Vyhlášený carrywürst si určitě dejte v Berlíně, kde je prostě a jednoduše nejlepší. Na frankfurtskou zelnou omáčku musíte jak jinak než do Frankfurtu. K obojímu se dobře hodí pivo, které Němci jako národ milují snad nejvíc v Evropě, samozřejmě hned po Češích.
Na jihu Německa žijí milovníci knedlíků a omáček. Přesto jsou nejčastější přílohou k německým jídlům brambory, ať už vařené, nebo smažené, kdy jejich součástí bývá i vypečený kus špeku.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 9 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 10 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Ochutnejte Florencii: Pyšní se jednou specialitou, kterou byste ve městě zamilovaných určitě nečekali!
Legendární americký sendvič s arašídovým máslem a džemem: Takhle vylepšený banány jej miloval i král rock´n´rollu Elvis Presley
Jak vařila moje babička v 60. letech: Nákupy v konzumu, mléko v bandasce a tahle nastavovaná kaše, to bylo naše dětství