Mraveniště - Ameisenkuchen
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 197 kJ / 4 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,12 g |
Tuky | 266,80 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,63 g |
Sodík | 303 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 360,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem našla na několika německých webech a upravila si ho.
Pokud vám zbylo 1/4 l vaječňáku od Vánoc, je to moc dobrý způsob, jak ho upotřebit ;-)
Bábovka je voňavá, vláčná a moc dobrá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2015 10:43
12. 2. 2015 09:24
8. 2. 2015 10:15
8. 2. 2015 10:09
8. 2. 2015 08:30
Bábovku peču vždy do té doby, dokud se sama od krajů neodchlipuje, zkouška špejlí je jen na jistotu. Pak vyjede z formy skoro sama Každý má svůj osvědčený způsob, hlavně že to funguje
8. 2. 2015 07:02
casino: Vyklápění je opravdu o zvyku a o tradicích a samozřejmě také o dobrém materiálu formy. Kde to jde, dám pečící papír, ale u bábovky to opravdu nejde, takže tam kombinuju 2 rady, každá z nich pochází z jiného zdroje.
1. Formu vymažu 2x tekutým máslem. Po prvním vymazání dám formu do chladu (ledničky), aby nátěr ztuhnul. Pak vymažu znovu a vysypu polohrubou moukou.
2. Moučník nevyklápím hned po upečení, kdy se těsto leckdy ještě drží okrajů - neboj, žížalko, nic se nezapaří. Formu položím tak, aby k ní zespodu mohl vzduch a přikryji ji utěrkou. Pára naopak okraje těsta od okrajů odchlípne. Po jisté době vlažný moučník vyklopím a dám na mřížku vychladnout zcela.
Peču-li dort, dám na dno formy kolo pečícího papíru, které přetřu velmi zlehka tuhým másem, okraje nevymazávám.
7. 2. 2015 22:36
Když dobře vymažu a vysypu formu, nemám obavy, že by se bábovka špatně vyklopila. Pokud si tedy omylem, jako zde, vymazání a vysypání nenaruším
7. 2. 2015 22:25
...a ještě jsem použil pouze 2 žloutky, protože vaječňák podle Sandtnerky byl ze 12 žloutků na 1/2 litru rumu.
...a ještě jsem přistrouhl žluté kůry.
Těsta bylo na dva hřbety ze srnce
Bábovky nepeču, tak nevím, jak se vyklápí horká BÁBOVKA. Srnčí hřbety (zpravidla chlebíčky biskupské či ovocné) nechávám úplně vychladnout, pak formu krátce nahřeji (v horké vodě, vzhůru nohama pod grilem) a výrobek bez poškození povrchu vyklepnu) Zde jsem jednu fofmu vyklepl ještě za horka, druhou po vychladnutí. Na přidaném obrázku ten rozdíl moc vidět není, ale v reálu je zřejmý.
...málem bych bylo zapomnělo: mraveniště nám CHUTNALO
7. 2. 2015 22:16
7. 2. 2015 09:36
2. 2. 2015 21:47
2. 2. 2015 21:22
2. 2. 2015 20:56
2. 2. 2015 20:51
2. 2. 2015 20:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 3 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 22 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Putimské vepřové nudličky
romanka1009 uvařila před 29 minutami
Kaše z ovesných vloček
Klara17 uvařila před 41 minutami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
zacekz uvařil před 46 minutami
Segedínský guláš
Eva z HK uvařila před 54 minutami
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 2 hodinami
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 2 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
kamila29 uvařila před 2 hodinami
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 5 hodinami
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Tématické fráze: buchta mraveniste dort mraveniště řezy mraveniště bábovka mraveniště čokoládový koláč mraveniště kolac mraveniště mravenište dort moucnik mraveniste jak upotřebit vaječný koňak mraveniště moučník mraveniště doma sama doma - bábovka s vaječným koňakem mraveniště buchta recepty moučníky mraveniště rýžová mouka recepty mraveniště koláč recepty bábovka mraveniště babovka s vaječnym li dorty mraveniste mraveniště řezy
Suroviny: žloutek, cukr krupice, máslo, mouka hladká, likér vaječný, kypřící prášek do pečiva, vanilka, sůl, rýže čokoládová, tuk, mouka
Mraveniště - Ameisenkuchen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VkWv
31 názorů