Plovdivské maso
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná rajčatovým protlakem, částečně připomíná kuře na paprice. Díky pozvolnému dušení je maso krásně měkké a rozplyne se v ústech. Ideální přílohou jsou těstoviny, ale výborně se hodí i knedlík.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 418 kJ / 817 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,98 g |
Tuky | 25,69 g |
Vláknina | 11,80 g |
Cholesterol | 390 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 21,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept vařím už léta, znám ho ještě ze školy z receptur, podle kterých se učí vařit všichni kuchaři a kuchařinky. Až na malé kosmetické úpravy, je recept původní. Jídlo je šťavnaté, dobře zasytí a hlavně chutná i chlapům ;-)).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2010 12:57
Tak jsem také uvařila, a bylo to výborné. Jak dám rodince k obědu kolínka s čímkoliv, tak je úspěch vždy zaručen.
Přidávám ti sem fotku a bodík, Miri.
Přidávám ti sem fotku a bodík, Miri.
1. 10. 2010 14:22
Moc výborné, přítel před chvíli si odskočil z práce na oběd a moc mu ode mě tohle masko s těstovinama chutnalo. Dělala jsem ze skoro 1 kg vepřového plecka a přidala jsem 0,5 litru masového vývaru. Výborný recept.
21. 6. 2010 13:52
Dnes jsem vařila a moc nám chutnalo, přijde mi, že je to takové oblíbené dětské jídlo, zvlášť s kolínkama se to u nás ujalo Dávám bodík
13. 3. 2010 17:16
Jani73děkuju moc za fotku a jsem ráda,že u vás chutnalo.
6. 3. 2010 16:16
Mirko, dnes jsme měli na oběd a bylo to výborný. Mám raději tyhle "obyčejný" recepty. než složitý a překombinovaný. Uděluji bod jak Brno a určitě jsem nevařila naposledy. Dovolila jsem si přidat fotku
4. 2. 2010 00:06
Zítra to máme ve školní jídelně tak sem zvědav
27. 1. 2010 11:13
Lusindo,Iveto,díky a jsem ráda že jste si pochutnali.
24. 1. 2010 12:54
12
2. 12. 2009 12:40
Dnes jsem opět realizovala-maso i omáčka jsou báječně šťavnaté, odpo dodám foto.Ještě dodám, že jsem necedila, cibule byla úplně rozvařená a přidala jsem kousek hov.bujonu.
1. 12. 2009 22:17
Jak už jsem psala, výborné a přidávám fotoBodík už jsem dala.
20. 11. 2009 17:11
Ivetodíky moc za vyzkoušení a že jste si pochutnali,je pro mě to nej.
20. 11. 2009 13:53
Bylo to výborné.Bod
2. 6. 2009 22:27
Tak, to jsem úplně přehlédla. Plec dělám moc ráda a na fotkách to vypadá moc jedle a protože je večer, tak zase slintám do klávesnice a dávám plus a raději mizím!
2. 6. 2009 22:14
Tak tohle určitě zkusím.Vypadá to báječně.Dávám plusíka a ukládám do oblíbených.
10. 5. 2009 00:22
Verčo to ji mě moc potěšila.Jsem moc ráda že jsi si vybrala tenhle receptík,že tě nezklamal a že jste si pochutnali.A taky díky za to že vím že tento recept nezapadl a žije dál.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 4 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 2 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 2 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 4 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 4 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 7 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 7 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 7 hodinami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 8 hodinami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Manželé se „z donucení“ pustili do přípravy hot dogů: Vyrábíme vlastní klobásy, v obchodech jsme si nevybrali, říkají
Další recepty
Tématické fráze: plovdivské vepřové maso plovdické maso plodivske maso plovdiské maso ploudivské maso plovdinské maso recepty maso plovdicke maso recepty plovdivská vepřová plec plovdivská omáčka veprove maso plovdivske plovdivské vepřové plodivské maso recepty plovdivské maso, těstoviny plovdivské špagety povdivské maso plovdovské maso plovdivké maso plovdivskémaso recepty na maso
Suroviny: plec vepřová, cibule, olej, sůl, česnek, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, mouka hladká
Plovdivské maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66oz
50 názorů