Tlačenka dle hajného ze „Šlajfu“
Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Energie | 7 104 kJ / 1 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,43 g |
Tuky | 67,77 g |
Vláknina | 30,93 g |
Cholesterol | 1,89 g |
Sodík | 991 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 73,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Díky tomu, že do tlačenky dávám rozkutrované kůže a tuk, není spojovací materiál (želatina) čirý. Na chuti to neubírá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 3. 2015 15:40
2. 3. 2015 15:24
"rozkutrované kůže" - nevím, ale jednou jsem byla líná kvůli trošce kůží vytahovat masový strojek a tak jsem je rozmixovala - vznikla mléčně bílá tuková emulze, takže sulc, do kterého jsem ji přidala, vypadal jako mléčný.
2. 3. 2015 10:03
2. 3. 2015 02:11
Možná jste se přehlídla v prvním řádku; autor píše ½ hlava z prasete, ne 1/2 prasete Takové množství se sní raz dva a libová tlačenka i bez chleba
Vaření tlačenek ASI prodlouží i životnost, ale hlavně prospěje chuti
"rozkutrované kůže"?
Je to sázka na jistou, že se tlačenky nebudou drolit
Mimo mísu:
Koukaje na fotečky si říkám, že pokud hajný vidí stejně i puškohledem, tak škodná v jeho revíru má pré!
2. 3. 2015 00:57
Tlačenku už nevaříš? - takto je asi jen k rychlé spotřebě.
Jaká je chuť tlačenky, když s masem vaříš i zeleninu?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 6 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 7 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Další recepty
Tématické fráze: tlacenka z divocaka lada hruska libova tlačenka lada hruska tlacenka láda hruška vepřová tlačenka libová tlačenka ládi hrušky libová tlačenka podle ládi hrušky sulc z divočáka slezina do tlačenky lada hruska tlacenka z plecka lada hruška recepty tlačenka lada hruska libova tlacenka recept domaci tlacenka lada hruska tlacenka ladi hrusky veprova veprova tlacenka ladi hrusky láďa hruška recepty libova tlacenka tlacenka z divočáka recept tlačenka z divočáka recept na tlacenku z divocaka slezina z divočáka tlačenka slezina
Suroviny: hlava vepřová, koleno vepřové, srdce vepřové, slezina, játra, jazyk vepřový, kůže vepřová, sůl, koření nové koření, pepř, bobkový list, tymián, cibule, mrkev, petržel, celer, cibulka jarní, česnek, kmín drcený, koření nové koření mleté, pepř, majoránka
Tlačenka dle hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gG99
5 názorů