Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatební dort -srdce

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pipre pipre

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 206 kJ /
8 893 kcal
Bílkoviny141,26 g
Tuky493,32 g
Vláknina7,10 g
Cholesterol 3,44 g
Sodík 1,46 g
Sůl3,78 g
Sacharidy968,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky ušleháme s cukrem (můžeme pár lžiček oddělit na sníh), po 15 minutách šlehání přidáme během šlehání po lžicích horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Krok 2: Do vyšlehané hmoty přidáváme střídavě prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků, do kterého jsme přišlehali zbytek cukru. Promícháváme pomalu, ať těsto neklesne. Krok 3: Vlejeme do vymaštěné a moukou vysypané formy, na jejíž dno dáme raději pečicí papír. Krok 4: Pečeme v předem vyhřáté troubě asi hodinu. Já peču v plynové troubě, tak teplotu nedokážu odhadnout, ale knoflík od trouby mám v poloze podle hodinových ručiček mezi 7 a 8. Krok 5: Po vychladnutí rozkrojíme dort na 3 díly a pokapeme rumem. Já krájím dort až druhý den po upečení. Snadněji se krájí. Krok 6: Krém:
V mléku rozmícháme pudingový prášek spolu s cukrem a uvaříme hustý puding, který po uvaření necháme za častého míchání zchladit na teplotu másla.Puding rozšleháme a po lžících zašleháváme změklé máslo. Krok 7: Spodní díl dortu potřeme krémem, položíme na něj prostřední díl, který potřeme marmeládou a poté krémem. A nakonec položíme vrchní díl. Krok 8: Obvod dortu potřeme krémem a obalíme v kokosu. Krok 9: Na vrchní díl položíme rozválený plát marcipánu(ne příliš tenký, aby se netrhal a rovně zakryl povrch), zarovnáme okraje nožem nebo nůžkami odstřihneme přesahující části a zdobíme krémem, různými doplňky z marcipánu a jinými ozdobami.

Zveřejněno 21. 3. 2009

Poznámka autorky pipre

Tento dort byl můj první výtvor, co se týká použití a zpracování marcipánové hmoty. Růžičky a lístky jsem tvořila poprvé v životě, ale ty jsem raději dělala z hotového barevného marcipánu zakoupeného v cukrárně. Snad se trochu povedly :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební dort -srdce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jwq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební dort -srdce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jwq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Prosim o radu jakou ma velikost tohoto dortu forma dekuji.

Nádhera:yes:+22

teda to je nádhera:yes::yes::yes:

Přidávám bodík a i fotky... dort jsem dělala potahovaný a přidala jsem do vrstev broskve... krém i korpus mají výbornou chuť a zvládne je každý;-):-K:yes:

Tak již 3x v tomto roce jsem udělala Váš krém a vždy jsem sklidila úspěch. Mám trochu problém, musím furt "ulízávat". Ale už jsem to vyřešila, dělám 1,5 dávky, je šíleně dobrej a tak s mužem 0,5 dávky spapáme s piškotama třeba. Nic se mi nesráží, krásně drží, je úžasnej. Fakt super!:-p:-))

krása:yes::yes:*1

Komu z vás se sráží pudinkový krém, pro ty mám radu:udělejte si jíšku z másla a hladké mouky a ještě do teplé vmíchejte postupně mléko,tak aby vznikla něco jako krupicová kaše. Do této hmoty zašleháte máslo a dochucujete ,aromatizujete a obarvujete jak chcete;-)

Bibinko, děkuji moc :-)a také všem za bodíky, pochvala vždy potěší :-)

Krásný dorty, jsi velmi šikovná:-):yes:

Pipre, ačkoliv je tvůj narozeninkový den téměř u konce, přeji ti všechno to, co si sama moc přeješ, aby ti vyšlo:-!
Dortíky jsou nádherný a ten růžovej je úplně něžnej, ani nechápu, jak jsem jej mohla přehlídnout, tak bodík letí s odstupem času,je pozdě, ale přece:yes:

Také jsem jsem zkusila mírně nahřívat v mikrovlnce a povedlo se, ale citron mne nenapadnul. Dík za radu:-) Byla to pro mne novinka a já s novinkami vždycky chvíli zápasím, než vychytám mouchy :-(

Stačí hmotu drobet zahřát v mikrovlnce, nebo kápnout trochu citrónu, co nespotřebuji uložím a potom zase rozehřeju. Jednou jsem koupila bobmbony s nádhernou, oranžovou barvou, která sice trochu vybledla, když se smíchala s cukrem, ale ten dort byl už hezký bez ozdob.
Pro Janu R: Jani ten recept už mám léta z receptů cz. je od Jany Kutačové a to byla záruka kvalitních receptů. Samozřejmě, že se jenuje Alibábovka - bez mezery. Já se pokusím p. Kutačové se zeptat, jestli by dovolila sem dát recept.

Patricie, ze začátku jsem byla polepená od hmoty málem až za ušima :-D Po promíchávání s cukrem to bylo už čím dál lepší. Musela jsem ale pracovat dost rychle, protože pak se růžičky tvarovaly obtížněji. Nemám ještě tu správnou rychlost a cvik. Tvarovala jsem ozdoby podruhé v životě. Ale jinak se mi s hmotou pracovalo dobře :-)

Patricie, Ali bábovku?:-O Neznám, jak to?:-)):-D

Posílám bod, oba dva dorty jsou velice pěkné. Jak se Ti pracovalo s marschelounem? Já s ním dělám strašně ráda. Včera jsem vyráběla kytičky a lístky, jen tak , bez drahých pomůcek a docela se povedly, chtěla jsem je dávat na muffins, ale nakonec jsem pekla košíčky,Ali bábovku a oblíbené nedělní řezy.:-D:yes:

Tématické fráze:
dort srdce, dort srdce recept, srdce dort, dorty srdce, recept na dort srdce, recept na svatební dort, ozdoby na svatební dort, svatební dort recept, fotografie svatebních dortů, dort jako srdce, marcipánové srdce, marcipánové svatební dorty, dorty recepty, ozdoby na svatební dorty, svatební ozdoby na dort, recepty na nejlepší dorty s fotkou, dortové srdce, svatební dorty fotografie, fotografie dortů, dorty srdce k narozeninám

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, voda, kypřící prášek, kůra citronová, máslo, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, cukr moučkový, mléko sušené, voda, marcipán, marmeláda, moučka kokosová

Přidat fotografie receptu