Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový /meruňkový zákusek

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 503 kJ /
2 749 kcal
Bílkoviny75,22 g
Tuky171,24 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 576 mg
Sodík 646 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy224,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem, přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr podle potřeby. Z 300 ml mléka a cukru (asi 2 polévkové lžíce) uvaříme hustý pudink. Krok 2: Těsto rozválíme, nakrájíme na obdélníky (podle velikosti ovoce) a na jednu polovinu dáme asi lžičku tvarohu, přiklopíme druhou polovinou a okraje dobře přitiskneme k sobě. Můžeme zmáčknout i pomocí vidličky. Krok 3: Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Na každý čtverec dáme lžičku pudinku a vmáčkneme čtvrtku broskve nebo celou meruňku. Krok 4: Potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně vyhřáté troubě, pečeme asi 15-20 minut, podle typu trouby.

Zveřejněno 24. 3. 2009

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: inspiraci jsem našla v maminčiných receptech, ale přizpůsobila jsem si to podle svého.

Tyhle zákusky dělám už dlouho, ale většinou z meruňek. Dnes jsem je neměla, tak jsem použila broskve.Protože jsou broskve dost velké, každou jsem rozkrojila na 4 dilky. Je to dobrý, takový lehounký zákusek, řekla bych, že skoro až dietní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový /meruňkový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/766B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový /meruňkový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/766B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Pajaska:Já to mám právě nejraději, když je to srolované a těsto je uvnitř. Jen to dám zpočátku navíc a dodělávám na méně, tím se to peče déle, a pak je to výborné!!!!!!!!!;-)

Hmmm, to byla dobrůtka!:-p I pro očko velmi pěkné. Určitě se k receptu zase vrátím. Bodík+foto.;-)

:yes: Zákusek je výborný, i když mi bohužel při pečení trochu vytekl tvaroh... Ale určo zkusím někdy znovu :-)

Děkuji moc za rady :-K, určitě to zkusím, protože to je asi tou teplotou jak zde píšete :yes:

Ája:Věř žížalce,stará zásada a léta praxe!!Ještě podotknu,nevymazávat plech, stačí studená voda - polít plech a nebo papír na pečení.Pokud my se pálilo,tak zpočátku vysoká teplota a jak naběhne ,lze trochu snížit.Boky např.štrůdlu nepomazávat vejcem,jen zvrchu.A štrůdl je lepší jen přehnout,ne zatočit.Uvnitř je pak mazlavé,jakoby nedodělané(pokud je náplň mokrá - př.jablka),alespoń my to nemáme rádi.Také záleží na značce těsta!!!;-)

Ája: Myslím, že to je tím, že ho pečeš na příliš nízkou teplotu. Listové těsto se peče při 220-250°C. Pak pěkně naskočí.

Dobrý večer, prosím Vás o radu, já mám problém z pečením listového těsta, mám ho vždycky mazlavé a nízké nikdy ho nemám jako je na těchto fotkách ;-(, proto ho už nepeču a při tom ho máme rádi hlavně děti. Děkuji moc za odpověď :-K

Klára: myslím, že mohu odpovědět za autorku - bez obav, budou dobré i druhý den, u nás déle než 2 dny nevydržej ;-):-p

Dělám téměř stejně ale bez pudinku, takže zkusím takto :-p:-p:yes:

To mi úplně uniklo:-Oto je moc hezký receptík,to si ukládám a také vyzkouším,to se mi moc líbí;-):-p+1:yes:

Budou zákusky dobré i druhý den, pokud se budou skladovat v lednici?:-) Chystám se na Váš recept a druhý den je povezu na návštěvu :-) Předem děkuji za odpověď.:-K

Haničko,to je super papáníčko.Co nejdříve vyzkouším a přidávám devátý bodík.Dík za recept a měj se!:yes::-p:-D

:-p:-p Mňamky to je boží, to si udělám :yes:chválím a dávam bodík:-)

Jé, podobný moučník prodávají u nás v pekárně. Jen tam není ten tvaroh. A je moooooc dobrý!!

neměla jsem broskve ani meruňky:-(, tak jsem použila kousky jablek (předem orestovaných na kousku másla a ochucených) a výsledek :-p:-p:-D:yes: bodík jsem dala už dříve, protože jsem věděla, že to bude dobrota

Tématické fráze:
zákusky z listového těsta, merunkové recepty, zakusky recepty, dietní zákusky, zákusek z listového těsta, merunkový zákusek, dobrý zákusek, dietní zákusek, broskvový táč, zakusky recepty s obrazkami, zákusek z listového těsta a pudinku, merunkový moučník, maminčiny recepty na moučník s broskvemi, merunkový táč, táč s broskvemi, recepty na zákusky, recept na zákusek z listového těsta, zákusek s broskvemi, merunkove zakusky, broskvové zákusky

Suroviny:
těsto listové, tvaroh měkký, kompot broskvový, vejce, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu