Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 087 kJ / 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,02 g |
Tuky | 2,81 g |
Vláknina | 16,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 103,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Třešně samozřejmě můžete uvařit i v obyčejném hrnci, já jsem kvůli času využila funkci pekárny :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2016 15:55
Agar netuhne?
Agar používám akorát na glazování a na zalévání ovoce na dezertech
Ztuhlé agarové želé (zbytky) bez příměsí lze po ohřátí znovu použít
Ale:
V cukrařině se traduje, že agar OCHUCENÝ (kyselina citronová, sirup, kompotová šťáva) 1x použitý, po dalším znovuohřátí už znovu neželíruje Nemám ověřeno...; pro jeho vysokou cenu jsem to ani nezkoušel
25. 1. 2016 14:47
A ještě jedna adresa na popis marmelád s agarem - jedná se jen o popis výrobků, nikoliv pracovní postup:
http://eshop.koldokol.cz/kategorie/biolada-bio-dze...
25. 1. 2016 14:03
25. 1. 2016 13:54
https://cs.wikipedia.org/wiki/Agar
http://clanky.vareni.cz/zavrhnete-zelatinu-kupte-s...
Píše se zde:
Nejprve musíme nechat agar jako klasickou želatinu nabobtnat ve studené vodě a poté přivést k varu. Hned poté ztlumíme oheň a vaříme už jen velmi mírně po dobu asi dvou minut. Agar tuhne při 30°C a pevné konzistence postupně dosáhne už při pokojové teplotě.
29. 6. 2015 13:42
29. 6. 2015 10:37
29. 6. 2015 08:30
28. 6. 2015 17:59
28. 6. 2015 17:17
28. 6. 2015 12:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 8 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 8 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 9 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 38 minutami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 52 minutami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 6 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 7 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 8 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 10 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 11 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Poslední večeře princezny Diany: Lady Di si před tragickou nehodou dávala mořský jazyk, zeleninovou tempuru a omeletu
Další recepty
Tématické fráze: agar agar agar recepty agar recepty agar na marmelády agar agar recept co je agar jak pouzit agar co je to agar agar agar agar marmeláda třešně recepty příprava agaru agar recept jak uvařit agar recept agar agar na marmeládu agar agar marmeláda agar.z agar mletý marmeláda z agaru
Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jVN
10 názorů