Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plec na klouzcích

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Houby zcedíme a nálev použijeme – plecko nakrájíme na plátky, které potřeme hořčicí a vložíme do nálevu i s kořením, které v tom nálevu je – tzn. celý pepř, nové koření, bobkový list, hořčičné semeno, koriandr apod. – marinujeme nejméně hodinu, samozřejmě, čím déle tím líp. Plátky vyjmeme a osušíme ubrouskem. Krok 2: Dáme na rozpálený tuk a zpěněnou cibuli. Prudce osmahneme po obou stranách, podlijeme horkou vodou a dusíme asi 25 min. Pak přidáme houby a dusíme do měkka ještě asi 20 min. Využijeme na podlití i část nálevu, který to ještě dokoření. Podle chuti okořeníme (pepř, sůl, pár kapek worcesteru. Krok 3: Maso a houby vyndáme, do omáčky nalijeme smetanu (lze i šlehačku) a vše rozmixujeme do hladka. Vratíme maso a houby, případně dochutíme. Lze podávat s rýží, houskovým knedlíkem i těstovinami

Zveřejněno 3. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plec na klouzcích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KOLx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plec na klouzcích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KOLx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

PatkovaKaterina: no, to je fakt škoda, já bych, kdyby to šlo už nevlezla do dveří!:-D:-D

Véélká škoda,že nemůžu jíst skrz monitor:-p:yes::yes:

HankoPu. To neříkej ani ze srtandy. My jihočeši přece by jsme houby nakyselo nakládané nekupovali, vždyť právě klouzci roztou i tam kde nic není. Tak dupky-šupky vlétě do lesa na kraje a sbírej a nakládej, ať máš na recept dost. Ale jistě ze směsky to také půjde. Tak zatím ahoj od Venci z Č.Budějovic.

Jani, to určitě vyzkouším, ale z více druhů, ani nevím jestli se samotné klouzky prodávájí:-?

dzungila, určitě ano, jakékoliv naložené hříbky!;-)

Jani - vyzkouším. Ale druhy nerozčleňujeme. Máme směsky nakyselo. Jedině a pouze hříbky samostatně, pro návštěvy, aby jsme se mohli vytahovat jak jsme byli pilní a líné nalákali k návštěvě k nám na chatu, aby si taky našli, když rostou. +bodík.

:yes:Téda! To vypadá báječně!:-p Škoda jen, že nemám ty klouzky...:-// Ale registruju, že nějaké naložené houbičky se i prodávají, ne? Že by to šlo i z nich...?
Bodík vás nemine!:yes:

Slintám :-p:yes:

No, krom snad barvy máš pravdu. Já už jsem jiné houby, než ty naložené klouzky neměla, takže to byla taková improvizace, ale fakt dobrá. Udělala jsem to na večeři, zítra budu mít honičku.;-)

Jani, ty jsi moje krevní skupina - klouzky naložené v octu vyloženě miluju a stím hovězím - to musí mit skoro chuť jak svíčková s houbama - :-D:yes:;-):-p

Tématické fráze:
klouzek recepty, klouzek recept, babiččin recept hovězí na houbách, houba klouzek, hovezi zadni bez kosti recept, klouzek, hovězí zadní bez kosti recepty, recepty klouzek, klouzek obecný recepty, recept klouzek, veprove na klouzkach, hovězí plecko, hovězí plecko recepty, nakládané klouzky, maso na klouzkách, kulatá plec recepty, maso na klouzcích, zadní plec, klouzek obecný recept, houba klouzek recepty

Suroviny:
plec hovězí, cibule, houby v sladkokyselém nálevu, hořčice pikantní, smetana sladká, pepř, omáčka worcesterová, tuk

Přidat fotografie receptu