Bazalkové pesto stálezelené
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 447 kJ / 2 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 221,77 g |
Vláknina | 6,05 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 964 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 19,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento postup jsem vyčetla na stránkách Kuchařky pro dceru.
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 1. 2024 22:42
Pesto nesmí u mě doma chybět, hodně často ho používám třeba k těstovinám, když nemám chuť na žádné velké vaření
13. 9. 2015 09:30
Jitkas:Jitko, díky za doplňující informace. S tím vychlazením také zkusím Nesouhlasím ale s tím, že po takto krátkém ponoření do vroucí vody, vlastně na pár vteřin, se ztratí vůně bazalky. Nesmí se samozřejmě bazalka vařit dlouho, jen ponořit, ona hned " zavadne " a zchladit.
13. 9. 2015 08:49
Blansirovani bazalky je to jednou z "technik" jak zachovat jeji barvu, pouzivana katalanskym molekularnim kucharem F. Adrià. On ale z blansirovane bazalky nedelal pesto, pouzival ji na barveni olivoveho oleje, ktery pak mel opravdu temne zelenou barvu. Pri blansirovani bazalky v horke vode se totiz uvolnuji i jeji esencialni oleje, coz je to, co nam v ni "voni". Tudiz mate pesto ano vice zelene, ale i mene vonave.
Metoda jak nejlepe zachovat barvu bazalky je pracovat rychle a mit naopak vse vychlazene z lednice, tedy dat olivovy olej, parmazan, cesnek a piniove orisky dobre vychladit + nadobu mixeru doporucuji dokonce vlozit na chvili do mrazaku, vse pak provest co nejrychlji, protoze jsou to prave kyslik a zahrivani bazalky pri mixovani(nebo treni v hmozdiri), kteri pri styku s polyfenoly pritomnymi v bazalce zpusobuji onu neestetickou zmenu barvy (oxidaci)
Jen dodam, ze ja ji delam "normalne", jen se snazim byt rychla a proto pouzivam mixer. Chcete-li, aby vam dele vydrzela, listky bazalky po umyti co nejlepe osuste, voda pestu tez nedela dobre.
Kdyz ho delate v hmozdiri, pouzijte hrubozrnnou sul, pomuze vam vse drive rozmelnit.
Metoda jak nejlepe zachovat barvu bazalky je pracovat rychle a mit naopak vse vychlazene z lednice, tedy dat olivovy olej, parmazan, cesnek a piniove orisky dobre vychladit + nadobu mixeru doporucuji dokonce vlozit na chvili do mrazaku, vse pak provest co nejrychlji, protoze jsou to prave kyslik a zahrivani bazalky pri mixovani(nebo treni v hmozdiri), kteri pri styku s polyfenoly pritomnymi v bazalce zpusobuji onu neestetickou zmenu barvy (oxidaci)
Jen dodam, ze ja ji delam "normalne", jen se snazim byt rychla a proto pouzivam mixer. Chcete-li, aby vam dele vydrzela, listky bazalky po umyti co nejlepe osuste, voda pestu tez nedela dobre.
Kdyz ho delate v hmozdiri, pouzijte hrubozrnnou sul, pomuze vam vse drive rozmelnit.
12. 9. 2015 21:16
krásné zelené pesto ...to bych si pochutnala ....
12. 9. 2015 19:10
kdo umi...ten holt umi
To blansirovani je zajimave.
To blansirovani je zajimave.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 1 hodinou
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 15 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 25 minutami
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 28 minutami
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 1 hodinou
Koláč s rebarborou
Romanka67 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
Kejtie uvařila před 1 hodinou
Kuřecí hořčicové řízečky
Petri uvařila před 1 hodinou
Křehký rebarborový koláč s tvarohem
Handanda uvařila před 1 hodinou
Pikantní krevety v kokosovém krému
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Libečková polévka
Veronika.Hrozna uvařila před 2 hodinami
Avokádo s vejci a cottage
divozenka666 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalá omáčka chimichurri: Skvělá je k jehněčímu nebo kuřecímu masu a jednoduše se připravuje
Janovské těstoviny: Přidávají se do nich rané brambory a zelené fazolky, domácí bazalkové pesto je zárukou báječné lahodné chuti
Oblíbenou bazalku můžeme snadno pěstovat za oknem i na zahrádce. V těchto receptech najde ideální uplatnění
Další recepty
Tématické fráze: bazalkové pesto bez piniových oříšků bazalkové pesto recept bazalkové pesto top recept bazalkové pesto pesto z bazalky recept na bazalkové pesto pesto z bazalky recept bazalkove pesto recept slovensky zelené pesto z bazalky pesto pesto bazalka pesto recept top recepty bazalkové pesto recept na pesto z bazalky recept na bazalkový pesko bazalkove pesto bez ořechů zelene pesto pesto bazalkové recepty z bazalky bazalkove pesto zelene
Suroviny: bazalka čerstvá, parmazán, ořechy piniové, česnek, olej olivový
Bazalkové pesto stálezelené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DAp6
5 názorů