Pravá Jihočeská bramborajda
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 222 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,74 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 21,59 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 229 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 51,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do polévky můžeme přidat sezónní zeleninu, dobrá je kedlubna,brokolda ap.,mohou být i čerstvé houby, ale tradičnější jsou sušené, zrovna tak jako třeba do kulajdy. U nás nejlepší bramborová polévka a že je jich plno!
Špagetka a jiní si mohou do polévky dát libeček....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 6. 2010 20:12
Bibinkozítra děláma tobě dnes posílám bodík+1
18. 6. 2010 20:10
JANI,,,,slintám tady jak berrnardýn..jak já jí miluju..dělám jí skoro stejně
8. 2. 2010 11:22
Ahojky jsem z moravy a rozhodla jsem se udelat tu vasi pravou Jihoceskou....verim ze i mym detem bude chutnat
7. 4. 2009 20:46
Tak jsem včera vařila. Vynechala jsem houby (to už asi u mně nikoho nepřekvapím) a přidala jsem hrst krup, hrst lámané pohanky a hrst jáhel. Polévka se pak nemusí zahušťovat jíškou a z pohanky se do ní vylouhuje RUTIN - látka moc důležitá pro naše cévy (kdo má křečové žíly nebo hemoroidy tak ví o čem mluvím). Dávám bodík
7. 4. 2009 15:17
Bibinko, tak na téhle bramboračce jsem vyrostla a úspěšně s ní pokračuju :, občas přidávám kroupy a někdy slavnostně do ní přidám kousíček nakrájeného uzeného. Posílám další jihočeský bodík
7. 4. 2009 10:58
Bibi, to je přesně ona, ta naše pravá jihočeská, tu máme nejradši zasloužila by si víc těch bodíků, ale můžu jenom jeden
7. 4. 2009 07:43
To teda čučím. Pravá jihočeská invaze. To je super.Zdravím VÁS všechny dzungilu, babinku,zkrátka všechny jihočešky a jihočechy, ale samozřejmě že mám rád i ostatní z těchto stránek, ale to víte rodina je rodina a krajánci jsou krajánci. Buďte moc zdrávi a ať vám chutná, OSTATNÍ JE PUTNA.Váš Václav.
6. 4. 2009 23:32
Bibinko - já se tomu receptu vyhýbala už od odpoledne, no a vidíš - stejně mě dostal Jendo - takhle to popisovat a takhle pozdě???? To je přímo mučení - Bibinko, to víš že libeček tam jde,ale jinak - a už jdu spát - tady na těch stránkách by se Pavlov vyřádil při výzkumu reflexů, kdyby ty možnosti měl a ani by nepotřeboval pejsky
6. 4. 2009 23:03
Jaňulko, já jsem dělával "dolnobečvjansku" bramboračku, nedával jsem do ní mletou papriku a zasmažku (jíšku) jsem dělal na domácím špeku s polohrubou moukou. Mylím si, že u bramboračky je důležité koření kmín, česnek, majoránka a ovoní ji sušené houby. A abych nezapomněl, do vývaru jsem vkládal svazek libečku. Posílám bodík!
6. 4. 2009 20:51
Nejsem z jihu, jsem ze severu, ale tuhle bramboračku dělám úplně stejně, jen nedávám tu papriku. Houby si předem namočím do studené vody a vařím všechno dohromady.
6. 4. 2009 18:57
magdalenko, děkuji za postřeh, už je opraveno.
6. 4. 2009 18:52
Z postupu Ti vypadli huby, aj keď je jasné, že sa varia v tom prvom hrnci...
6. 4. 2009 15:46
Bibi, super!
6. 4. 2009 15:21
Bibinko, jsem taky z jihu a touhle polívečkou mě krmila od mala babička, takže jí taky důvěrně znám... Koukám na sušený houby, co tu mám ve sklenici a myslím, že zítřejší polévka je jasná. Bodík na cestě!
6. 4. 2009 14:45
Vašku,směju se jak blázen a něco ti pošeptám-já zase tu hotovou jíšku jím lžičkou, strašně mi chutná a tak jí vždy udělám raději víc, protože se znám a jednou jsem si pěkně popálila jazyk, jak už jsem to cpala do té pusy vařící, to jsem se poučila.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno 30. 5. 2024 10:16
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Makronky
Virtuous0112 uvařil před 59 minutami
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 12 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 12 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 13 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 13 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 13 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 13 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 14 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jarní Apetit piknik nabídne skvělé jídlo i osobnosti kulinářského světa. Zamíří na něj Maršálek, Punčochář i vítěz Peče celá země
Reportáž: Jak se vaří U Sapíků? Legendární šéfkuchař nabízí řízek přes celý talíř, skvělý sulc i sladké taštičky
Pražský koláč pro začátečníky: Bochánky s krémem a drobenkou jsou oblíbené i u nás
Další recepty
Tématické fráze: jihoceska bramboracka pravá česká bramboračka recept pravá bramborová polévka pravá bramboračka jihočeská cmunda jihočeská cmunda prava jihočeská bramboracka jihočeská bramborová polévka jihoceska bramboracka recept prava bamborova polevka prava bamborova polevka jioceska bramboračka recept jihočeské mám ráda recepty pravá bramborová polévka recept prava bramboracka recept pravá česnečka recept ceska bramboracka recept jihočeská bramboračka prava jihočeska bramborova polevka jihočeské recepty
Suroviny: brambory, celer, mrkev, houby sušené, česnek, cibule, paprika sušená sladká, květák, sádlo, mouka hladká, majoránka, kmín celý, petrželka, libeček, pepř, sůl, vegeta
Pravá Jihočeská bramborajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r09p
16 názorů