Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 299 kJ / 788 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,51 g |
Tuky | 77,60 g |
Vláknina | 1,47 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 8,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškerou zeleninu si očistíme.
Krok 2: Uvaříme si do měkka květák s kořením ve vodě – množství i druhy dle sebe.
Krok 3: Květák vyndáme, vývar si uchováme pro další využití.
Květák rozšťoucháme s troškou vývaru a můžeme dochutit prolisovaným česnekem. Krok 4: Na dno vymaštěné misky vložíme kapustové listy, pak květákovou kaši.
Pokapeme olejem, posypeme nakrájeným pórkem a řapíkatým celerem. Krok 5: Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.
Po této době zalijeme rozšlehanou smetanou s vejcem.
Upečeme do zrůžovění.
Květák rozšťoucháme s troškou vývaru a můžeme dochutit prolisovaným česnekem. Krok 4: Na dno vymaštěné misky vložíme kapustové listy, pak květákovou kaši.
Pokapeme olejem, posypeme nakrájeným pórkem a řapíkatým celerem. Krok 5: Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.
Po této době zalijeme rozšlehanou smetanou s vejcem.
Upečeme do zrůžovění.
Zveřejněno 3. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékaná zelenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnE6
Moje poznámka
Zapékaná zelenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnE6
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 1 hodinou
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 19 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
Neregistrovaný před 2 minutami
Fleky s vepřovým masem
Jarda1972 před 9 minutami
Červená řepa-salát
Iveta64 před 18 minutami
Macaroni & Cheese
Neregistrovaný před 29 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Neregistrovaný před 31 minutami
Francouzské brambory
Neregistrovaný před 33 minutami
Hrníčková bábovka
Neregistrovaný před 37 minutami
Naše haše
Neregistrovaný před 39 minutami
Pikantní medová žebra
Neregistrovaný před 40 minutami
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Neregistrovaný před 41 minutami
Tématické fráze:
zapekana zelenina,
zapékáná zelenina recepty,
zapékaná zelenina recept,
recept na zapékanou zeleninu,
zapékaná a zelenina,
azet.sk email,
zelenina zapékaná,
grilovaná zelnina,
grilovaná zelnina recept,
zelnina v soli,
zapekaná zelenina v troubě,
recept zapékaná zelenina,
zapikaná zelenina recept,
zepekaná zelenina recept,
zapekwna zelenina recept,
zapečená zelenina -růžičková kapusta, brokolice, porek recept,
recepty se zapekanou zeleninou,
zapékaná zelenina bez masa,
zapekénaá zelenina,
jak zapékat zeleninu
Suroviny:
listy kapustové,
květák,
celer řapíkatý,
pórek,
pažitka,
chilli paprika čerstvá,
libeček,
rozmarýn,
květ muškátový,
kmín celý,
pepř,
tymián,
sůl,
bobkový list,
libeček,
voda,
česnek,
šlehačka,
vejce,
vývar z květáku
Komentáře (15)