Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnkový makovník

Makovec promáznutý pikantní marmeládou je nápaditá obměna klasické lité buchty. Mák se svou oříškovou chutí a marmeláda v kousku sladkého dezertu je dobrá volba. Upéct ho není těžké, sníst ho je ještě lehčí!

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 017 kJ /
5 023 kcal
Bílkoviny115,36 g
Tuky250,75 g
Vláknina52,50 g
Cholesterol 526 mg
Sodík 1,92 g
Sůl0,55 g
Sacharidy550,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, mléko a mouku smíchanou se sodou. Poté přidáme mák. Krok 2: Nalijeme do vymazaného a vysypaného, menšího, hlubšího plechu, asi tak 25x35cm. Krok 3: Upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170 °C na horkovzduch zhruba 40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá. Krok 4: Vychladlý makovec rozřežeme uprostřed, promažeme marmeládou a přilepíme k sobě. Zdobit můžeme dle vlastní fantazie.

TIP: Další makovce

Zveřejněno 22. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnkový makovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RJlV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnkový makovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RJlV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

S cukrovocitronovou polevou chuťově dobrý makovec. Do těsta jsem přidala 2 lžíce marmelády a rum. Množství z receptu vystačilo na kulatou formu na dorty. Buchta vyskočila přibližně do poloviny formy. Mám ráda recepty na hrnečky. Pekla jsem na 170°pouhých 25 minut.

U postupu mi chybí ten mák kdy ho přimíchat do pěny z vajec nebo až nakonec? Díky.

Dobrý den, máte lepší zkušenost se sodou, než s pp? Dávám bodík a zítra vyzkouším. Děkuji<3:yes:

:-p mňam :yes::-K

ja to milujem, ale len sama...tak pečiem málo a hádžem do toho kompótované ovocie ako do bublaniny, skvelé so slivkami...:yes:

Mák u nás moc nejde, ale já bych si to dala s chutí:yes::yes::yes:

Mák můžu moc a moc :-p:yes:

určitě vyzkoušíme, děti makové milují :-p:yes::-K

Tématické fráze:
makovník recept, makovnik, hrnkový makovec, recept na makovník, recept makovník, makovník z mletého máku, makovec hrnkový, jak upéct makovník, makovník s ovocem, hrnkové recepty, recepty makovník, rychly hrnkový makovec, makovnik hrnková buchta, luxusní makovník, makovnik s marmeladou, recepty na celý mák, recept na makovec hrnkovy, top recepty makovník, buchta makovnik, hrnkové recepty z máku

Suroviny:
mák mletý, cukr krupice, mléko, olej, vejce, mouka polohrubá, soda jedlá, marmeláda pikantní, čokoláda, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu