Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože se jedná o typický letní moučník, dopřát si ho můžete během celého roku s různým sezónním ovocem.
Suroviny pro 12 porcí
12 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 20 088 kJ / 4 801 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,68 g |
Tuky | 201,96 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,37 g |
Sacharidy | 638,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak bublanina zmizí z talíře.
Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy. Pokud pečete bublaninu v dortové formě, bude se vám hodit rozpis na 4 vejce:
4 vejce, 200 g cukru, 100 g mléka, 100 g oleje, 290 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra, vanilkový cukr. Pokud si přejeme mramorovou bábovku, přidáme do poloviny těsta kakao.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 6. 2022 16:12
Já to ještě pokapala tvarohem, který jsem potřebovala spotřebovat ????????????
24. 6. 2022 07:28
sadlo: Taky jsem dala 170g a stačilo,jinak je luxusní,krásně nadýchaná..
23. 6. 2022 22:35
Bublanina dobrá,ale toho cukru v receptu je teda mega :-o Dala jsem 170g a ještě je to pořád hodně...takže příště zkusím ještě méně.
21. 6. 2022 13:28
Výborná..
15. 6. 2022 13:18
Výborná..
14. 6. 2022 08:14
15. 5. 2022 17:30
výborná, určitě jsem nepekla naposled
10. 5. 2022 22:45
Ondrej1407: Na remosku, i když tu větší, to je hodně těsta. Je to množství na hluboký plech s okraji a ta bublanina je vysoká, peču ji. Zkuste příště dávku do remosky snížit na 6 nebo 8 porcí maximálně. Spíš bych asi uvažovala o poloviční dávce, vyzkoušíte, uvidíte. A pokud v průběhu pečení začíná shora hnědnout, pomůže povrch překrýt kolečkem alobalu. Dejte ještě tomuto receptu jednu šanci.
10. 5. 2022 21:26
Merylas: Merylas: mam tu velkou 4L. A pekl celkem dlouho,35 minut určitě. Ještě jsem to pak dopekal když jsem zjistil,že je to uprostřed syrové. Kraje byly ok. Těsto je docela vysoké to je pravda. Pekl jsem 12 porcí verzi receptu
10. 5. 2022 21:20
Ondrej1407: Z jakého množství jste těsto udělal a jak velkou máte remosku? A taky, jak dlouho jste pekl?
10. 5. 2022 21:15
alikul: DIKY za info,taky ma tu s okenkem. priste udelam tedy v troube.
10. 5. 2022 21:13
Ondrej1407: Taky se mi to stalo. Pekla jsem v remosce s okénkem. Můj názor byl, že tam není spirála, tak to není upečené. V pekáči v troubě byla vynikající.
10. 5. 2022 21:07
Ondrej1407: příště zkuste tu špejli věřte mi,jak na ní bude ještě těsto to poznáte,tak není ještě upečená i kdyby jste jí měl zakrýt alobalem.
10. 5. 2022 20:50
Simona Skolakova: byla uz krasne hneda,tak jsem myslel,ze uz je hotova a prd. pekl jsem v remosce ... . :
10. 5. 2022 20:48
Ondrej1407: já myslím,že né,teda pokud ovoce nebylo až moc mokré,ale spíše bych se přikláněla k tomu,že jste nedopekl,já zkouším špejlí a pokud na ní nezůstane žádné těsto tak je hotovo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 7 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 4 minutami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 31 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 1 hodinou
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 1 hodinou
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 1 hodinou
Grilované makrely
mkab uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 3 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 3 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma bublanina. Jak upéct tu nejlepší bublaninu s ovocem
Peče celá země 2022: Jak na tu nejlepší bublaninu? Tenhle recept doporučuje vítězka Martina
Jak upéct snadno bublaninu? Jednoduchý postup pro různé druhy ovoce vás naučíme podle videa
Další recepty
Tématické fráze: bublanina s ovocem bublanina recept na bublaninu bublanina recept recept na bublaninu s ovocem vynikající bublanina recept bublanina s ovocem výborná bublanina s ovocem recept na nadýchanou bublaninu vyborna bublanina recept bublanina nejlepší bublanina s ovocem nejlepší bublanina bublanina babica bublanina na plech jahodova bublanina dobrá bublanina jednoducha bublanina s ovocem bublanina recepty piškotová bublanina
Suroviny: cukr krupice, vejce, olej, mléko, mouka polohrubá, cukr vanilkový, kůra citronová, prášek do pečiva, ovoce, mouka hladká, tuk, mouka hrubá
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZEr
270 názorů