Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová pěna

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 198 kJ /
764 kcal
Bílkoviny3,30 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy187,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všetky ingrediencie dáme do šľahača a vyšľaháme do hustej peny. Krok 2: Penu rozdelíme do misiek a ozdobíme bobuľkami ríbezlí.

Zveřejněno 13. 6. 2009

Poznámka autorky tejaja

Cukrom nešetriť, môže byť aj 1 celý hrnček. Ten cukor drží penu, takže ak jej urobíte viac a nezjete, v chladničke pekne vydrží do druhého dňa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxBN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxBN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

:yes::yes::yes:týýý jo, to vypadá parádně...ukládám a udělám v létě Elišce na svačinku :yes::yes::yes::-K

Koubkova: môžeš, ale najprv ho nechaj rozmraziť ;-) A nechať poriadne vyšľahať, ako sneh, keď zaberieš lyžicou, musia ostať hroty, ako na obrázku. Nesmie to byť polotekuté, povrch nemá byť rovný;-) Pozri predposledný obrázok.;-)

Můžu použít mražený rybíz:-?

Lidunka: Ďakujem za fotku, konečne sa fotka dostala von, však? :-D:-D Pena je výborná, lebo je príjemne kyslá :-D

Přidávám bod a obrázek, který jsem od léta sušila ve foťáku:-D:-K Díky za recept..už aby bylo léto..a rybíz...atd..:-8:-D

zrzinka: Penu môžeš kľudne urobiť aj zo zmarazených ríbezlí, iba je ich treba najprv nechať rozmraziť. ;-)

Nezkousel nekdo penu ze zmrazeneho rybizu?

Uděluji 7. bodík - právě jsem pěnu dodělala a velmi chválím :-);-):yes:

tak jsem dneska vyzkoušela k lívancům z DP je to fantastické:-K

:-D:-D:-D;-)

téééda je to ozaj dobré ;-):-p:yes:

kedlubničko, téééda...:-// je to ozaj pena z ríbezlí , šľahám vždy elektrickým šľahačom, aj doma ako dieťa sme šľahali elektrikou, hodím to do robota a nechám, kým z toho nie je hustá pena. Ríbezle predsa nemajú zrniečka veľké ako egreše:-O:-S

VERU HEJ :-D ale stejně. . . . . to na fotečce je opravdu pěna z rybízu ? šlehačem přece nerozmíchám zrníčka. . .. . . . . a stejně vyzkouším ! když vařím v DP marmeládu z rybízu, tak necedím, my zrníčka můžeme :-p už se těšííím :yes:

Maruška, asi máš pravdu, opravím to v recepte;-):-D:-D:-D

Terezko, tady dochází asi k jazykovému nedorozumění :-D, Ty máš na mysli asi " otrhané " a ne "oloupané". Já si taky neumím představit zbavovat slupky bobulky rybízu:-O:-D:-D Takhle mi dělala pěnu moje babička, ale z malin a byla to neskutečná dobrota. Díky za připomenutí, určitě ji udělám a Tobě posílám bodík :yes:;-)

Tématické fráze:
pena z bilku, pěna z bílků recept, recept na zákusek hory doly, rybízová dobrota, recept na rybízovou pěnu, dobroty z rybizu, zákusek hory doly, pěna s bílků, ribízová pěna, recept-babicovy dobroty 13.6.2009, recepty z rybízu, rybizove recepty, dobrota z malin, pěna z černého rybízu, rabízová pěna, rybizlova pena recept, rybizova, pěna z bílku s rybízem, rybizovy mousse, jak použít mražený rybíz

Suroviny:
rybíz červený, bílek, cukr krystal

Přidat fotografie receptu