Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sorbet GALIA

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie752 kJ /
180 kcal
Bílkoviny0,16 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy44,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Meloun oloupeme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na menší kousky. Vodu krátce svaříme s medem a necháme vychladnout. Krok 2: Pak rozmixujeme s melounem a citrónovou šťávou a dáme zmrazit do strojku. Výsledkem je lahodná ovocná drť, která neobsahuje píchavé krystalky ledu.

Zveřejněno 2. 7. 2009

Poznámka autorky cathleen

Zbytek sorbetu, který zůstane po mlsání, uchováme v mrazáku, kde samozřejmě zmrzne na kost a před dalším mlsáním je třeba ho nechat asi 20min povolit mimo mrazák.

V parnech je fantasticky osvěžující dát sorbet do sklenic, zalít sodovkou a podávat se širokým brčkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sorbet GALIA

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0D2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sorbet GALIA

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0D2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

V srovinách je uvedena.....lžíce citrónové šťávy......

kolik jste tam dali těch citronový lýic pls
:-//

Jůůů, tak tohle jsem objevila až díky Náhodnému receptu...melouny Galia máme moc rádi, sorbet určitě vyzkouším, až bude jejich sezóna:-p:yes:

Cathleen, tak ti musím říct, že jsem se těšila, až si v klidu sednu a dám si tvůj sorbet:-* Neměla jsem ještě namraženou nádobu zmrzlinovače, tak jsem rozmixovanou směsku dala do mrazničky v tenší vrstvě v plastové nádobě a občas jsem promíchávala, stejně jsem se motala v kuchyni. Dělala jsem z poloviny, něco málo zbylo, tak to jsem dala zamrazit do nanukových tvořítek, jen do poloviny. Budu to používat místo kostek ledu s minerálkou. Teď jsem taky měla s minerálkou. Je to moc dobré:-p:yes::-*

...Ali neregi - dík za odkaz...opravdu to vypadá zajímavě...vyzkouším a vložím recept...:-)

Vypadá nádherně:yes:

Cathleen, veř, že teď zrovna by mi ty krystalky ledu vůbec ale vůbec nevadily. Valila jsem rychle z práce do školy, teď zase ze školy a čeká mě asi hodinová cesta autobusem, a pak tak půl hoďky pochod po sluníčku....asi skončím jako Mirca mokrá a uřícená.... No ale zase se aspoň trochu opálím;-) Každopádně tenhle sorbet vyzkouším a věřím, že si opravdu pochutnám.

Cathleen, moc pěkné:yes::yes::yes: +

Mrkněte na stránky florentýny, má tam tip na zmrzlinu bez zmrzlinovače:
bistro.florentyna.cz/index.php/priloha/zmrzlina-ktera-vam-zmeni-zivot

Cathleen:-)právě jsem absolovovala povinnou pochůzku po městě a přijela jsem mokrá jako myš:-(.Je tu jako v sauně a tak nejen že bych si ten tvůj sorbet dala dvakrát ale já bych se do něj snad i naložila;-):-D:-D.Vypadá totiž velmi "osvěžujícně".Posílám ti pochvalu za tu parádu a boďku za to že na nás takovými dobrotami v tomhle horku myslíš:-)

Tak to určitě vyzkouším, taky nemám zmrzlinovač, ale mrazák to zachrání ;-):-p:yes:

JE to fantastické a osvěžující pití! Manžel prohlásil, že mu sorbety nechutnaj (vyžaduje jen smetanové zmrzky), tak si je dělám víceméně pro sebe.
Pokud je budeš dělat ručně, musíš je v mražáku často promíchávat, aby se nevytvořily velké krystalky ledu, které pak píchají na jazyku. Čím víc se sorbet promíchává, tím je pak jemnější:yes:

Páááni, Cathleen, to vypadá fantasticky. V tomhle počasí bych si hned dala. A klidně i dvě skleničky:yes: Zrovna včera jsem koupila meloun galia, tak že bych to vyzkoušela? Akorat nemám zmrzlinovač, ale snad by to šlo i normálně (tak jak popisuješ v poznámce;-))

Tématické fráze:
sorbet, sorbet recept, meloun galia recepty, meloun galia, recept na sorbet, příprava sorbetu, rybízový sorbet, meloun galia recept, rybízový sorbet recept, sorbety recepty, sorbety, smetanový sorbet, zmrzlinovač diskuze, zmrzlinovač na dvě zmrzliny, ovocný sorbet recept, meloun galia-recepty, sorbet recepty, borůvkový sorbet, meloun galie, ovocný sorbet

Suroviny:
meloun galia, voda, med, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu