Překládaná pizza
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 258 kJ / 1 257 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,13 g |
Tuky | 82,73 g |
Vláknina | 9,27 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 2,62 g |
Sůl | 6,35 g |
Sacharidy | 42,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto můžete udělat sami, pokud máte fakt dobrý recept. Já nemám, tak ho kupuji, ale je fakt, že ho mají dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2018 08:51
janky3: Teším sa na recept, aj ja mám veľmi rada šampiňóny.
27. 2. 2018 07:03
janky3: Víte, janky, pizza je původem italské jídlo, a Italové ji opravdu obkládají střídmě. Na druhé straně máte pravdu, že každá kuchařka a každá země si ji dělá po svém, ale to snad každé jídlo - stačí si vzpomenout na české tiramisu z pomazánkového másla, které tak irituje některé kuchaře! S tou kapsou jsem se asi nevyjádřila přesně. Calzone není klasická obložená pizza přeložená napůl, ale dělá se jako když plníte taštičky: doprostřed dáte náplň (omáčku s masem) a kapsu uzavřete. Takže ta Vaše pizza je něco trochu jiného. Proč ne.
27. 2. 2018 03:02
casino: Asi jste špatně četl Povídání o pejskovi a kočičce, neboť oni do dortu přidali myšku, kost, také marmeládu atd.
Ale nejlepší bude, když můj recept vyzkoušíte, a pak se můžete vyjádřit. I když nevím. Vy vlastně máte rád velmi chudé pizzy, s minimální oblohou. Navíc proč by se měla dělat kapsa dříve, než se naplní. Je to nelogické a nepraktické. Když zdobíte polovinu pizzy, vidíte, kam co položíte, takže se nemůže stát, že někde nebude nic a jinde moc. Prázdná polovina se jen přetáhne přes naplněnou, nikam nic nepadá. Čistá práce
Ale nejlepší bude, když můj recept vyzkoušíte, a pak se můžete vyjádřit. I když nevím. Vy vlastně máte rád velmi chudé pizzy, s minimální oblohou. Navíc proč by se měla dělat kapsa dříve, než se naplní. Je to nelogické a nepraktické. Když zdobíte polovinu pizzy, vidíte, kam co položíte, takže se nemůže stát, že někde nebude nic a jinde moc. Prázdná polovina se jen přetáhne přes naplněnou, nikam nic nepadá. Čistá práce
26. 2. 2018 21:12
Dajda: "... udělat kapsu a tu naplnit..."
Moc nevím, jak to provádíte...
Pizza Calzone se dělá stejně jak stojí v rcp, akorát srozumitelnější by bylo slovo "položíme" nahradit slůvkem "přeložíme",
janky3:
To je mazec, že
Píšete: " moje náplň je ze všeho, co máme rádi"
Chápu...
Nebudu zde prvoplánově přirovnávat vaše jídlo ke snaze Čapkových hrdinů o dort, ale vzpomněl jsem si, že před časem jsme byli poněkud vyvedeni z rovnováhy vaším rcp https://www.toprecepty.cz/recept/51966-maglajz-sal...
No, proti gustu... atd, atd, ale možná by neuškodilo trošku střídmosti
Áááá nééébo v názvu použít podobné slůvko jako u vašeho salátu... (dovolím si citovat z vaší poznámky: No, Wiki píše, že "maglajz" je synonymum pro: zmatek, bordel, nepříjemnost, polízanice, rvačka, mazec )
Moc nevím, jak to provádíte...
Pizza Calzone se dělá stejně jak stojí v rcp, akorát srozumitelnější by bylo slovo "položíme" nahradit slůvkem "přeložíme",
janky3:
To je mazec, že
Píšete: " moje náplň je ze všeho, co máme rádi"
Chápu...
Nebudu zde prvoplánově přirovnávat vaše jídlo ke snaze Čapkových hrdinů o dort, ale vzpomněl jsem si, že před časem jsme byli poněkud vyvedeni z rovnováhy vaším rcp https://www.toprecepty.cz/recept/51966-maglajz-sal...
No, proti gustu... atd, atd, ale možná by neuškodilo trošku střídmosti
Áááá nééébo v názvu použít podobné slůvko jako u vašeho salátu... (dovolím si citovat z vaší poznámky: No, Wiki píše, že "maglajz" je synonymum pro: zmatek, bordel, nepříjemnost, polízanice, rvačka, mazec )
26. 2. 2018 18:21
tejaja: Miluji žampióny a mohla bych je jíst stále, snad i se žemlovkou (přeháním), ale dělám hodně dobrou, slanou žemlovku (nádivku) se spoustou žampionů. Až ji udělám, přidám ji do receptů. Stojí za to.
26. 2. 2018 17:48
janky3: Syr tam je, v náplni, písala som o hubovej náplni, a je skutočne vynikajúca, aj tá omáčka je suprová, Chodím na ňu 2x do roka, inak by som to nezvládla
26. 2. 2018 14:08
Dajda: Překládanou pizzu jsme jedli na ostrově Krk v Punatu, kde kromě jiného byla Parmská šunka a jejich čersvý sýr. Byla opravdu hodně naplněná. A to právě bylo dobré. Navíc každé sousto bylo překvapení. Zdobí se jen jedna půlka, takže je toho jako ze dvou půlek. Protože máme raději náplň, těsto jen tenoučké, aby nebylo moc " buchty". Navíc se zdobí jen jedna půlka, druhá prázdná se přiklopí. Pizza není původem italská a každá země či kuchařka si ji dělá po svém. A pražená slunečnicová semínka jsou obrovská bašta. Vyzkoušejte je na nepatrně vymazané pánvi, míchat.
casino: Neznám pizzu Calzone, ale moje náplň je ze všeho, co máme rádi. Překládanou jsme jedli v Chorvatsku, a byla neuvěřitelná, protože byla hodně naplněná a těsto bylo skoro průsvitné. Jinde jsem ji nejedla ani neviděla. Ale je fakt, že si v restauraci , pokud tam vůbec jdeme, pizzu nedáváme. Pokud by z toho byly čtyři pizzy, byli by hodně ošizené.
tejaja: Věřím, že je dobrá, i když já bych tam měla ráda ještě sýr. Hodně sýru a hodně žampiónů. Určitě musí mít dobré těsto, přeci jen má zkušenost. Já jsem vyzkoušela několik receptů na těsto, ale ani jeden neby on.
casino: Neznám pizzu Calzone, ale moje náplň je ze všeho, co máme rádi. Překládanou jsme jedli v Chorvatsku, a byla neuvěřitelná, protože byla hodně naplněná a těsto bylo skoro průsvitné. Jinde jsem ji nejedla ani neviděla. Ale je fakt, že si v restauraci , pokud tam vůbec jdeme, pizzu nedáváme. Pokud by z toho byly čtyři pizzy, byli by hodně ošizené.
tejaja: Věřím, že je dobrá, i když já bych tam měla ráda ještě sýr. Hodně sýru a hodně žampiónů. Určitě musí mít dobré těsto, přeci jen má zkušenost. Já jsem vyzkoušela několik receptů na těsto, ale ani jeden neby on.
26. 2. 2018 09:20
tejaja: casino: Já mám pizzu calzone moc ráda, skoro bych řekla, že jí dám přednost před klasickou, a i když se někdy pouštím do přípravy komplikovaných receptů, které vyžadují spousty surovin, tady bych asi taky volila jednodušší cestu. Pokud vím, tak nejde o to, vyrobit obloženou pizzu a pak ji přeložit, ale udělat kapsu a tu naplnit, třeba boloňskou omáčkou s masem. Nevím, zda by Ital sypal na pizzu slunečnicová semínka, ale tady možná nejde o pizzu calzone, ale opravdu klasickou obloženou pizzu, která se přeloží.
26. 2. 2018 09:02
casino: U nás je jedna pizzerka, kde robí Talian pizzu calzone a dáva do nej jedine šampiňónovú náplň + paradajkovú omáčku k tomu, je úžasne dobrá.
25. 2. 2018 23:34
Nevím zda je to původně italský rcp, ale Italové to zovou Pizza Calzone (kalhoty)
Někdy méně bývá více ale tady podle množství surovin odhaduji, že autor potřeboval vyčistit ledničku, že
Z toho sortimentu by se daly udělat čtyři různé pizzy
No, Taliáni by s toho udělali čtyři různé pizzy...
Někdy méně bývá více ale tady podle množství surovin odhaduji, že autor potřeboval vyčistit ledničku, že
Z toho sortimentu by se daly udělat čtyři různé pizzy
No, Taliáni by s toho udělali čtyři různé pizzy...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 6 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 7 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přepuštěné máslo je v domácnosti užitečné a jeho příprava není složitá. Jeho domácí výrobou ušetříte
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Režisér a producent Petr Jákl: Zbožňuju chipsy a oříšky a nesnáším vaření podle receptů, raději improvizuji
Další recepty
Tématické fráze: nejlepsí pizzy země recepty pizza napůl přeložená pizza recept prekladane testo-vsechno co mam rada pizza kapsa sýrová pizza přeložená piza recept různé náplně sapinony rcp pizza kapsami pizza recept loupaná krájená rajčata, kam je přidat nápln překladana pizza jak přeložit slovo sýr niva
Suroviny: rajče loupané, kečup sladký, sýr gouda, žampióny, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibule červená, sýr, rajče, rukola, šunka, pepř mletý, koření oregáno, semínka slunečnicová, olej
Překládaná pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kkA5
10 názorů