Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slunečnicový chleba I.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 993 kJ /
4 061 kcal
Bílkoviny92,08 g
Tuky125,87 g
Vláknina50,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,31 g
Sůl18,20 g
Sacharidy614,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z Melty, vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Přidáme ostatní suroviny a dobře vymícháme těsto, které necháme nakynout. Krok 2: Znovu propracujeme, uděláme bochník a na plechu necháme nakynout. Potřeme vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 10 minutách teplotu zmírníme a dopečeme při 170°C asi 30 minut.

Zveřejněno 4. 7. 2009

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slunečnicový chleba I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AnV3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slunečnicový chleba I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AnV3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

cathleen:děkuji za radu,určitě vyzkouším :-)

dexulka: příště rozhodně víc vody, těsto měkčí, volnější ;-)

cathleen: Z celozrnné mouky peču hodně,snažím se právě o zdravější pečivo.Je možné,že byl chléb sušší,protože celozrnná mouka nebyla jemně mletá,ale spíš hrubší?Bohužel jsem jinou nesehnala a jsem ráda,že mám aspoň tuhle :-) Přidat třeba víc vody nebo olej pro příště? Nebo ten chléb má být takový suchý ?

dexulka: jj, podmáslí zvláčňuje, ale naředila bych ho asi trochu vodou. V tomhle chlebu je i dost celozrnné mouky, tak bude míň nadýchaný, ale zase zdravější a víc zasytí;-)

Tak jsem vyzkoušela i tenhle slunečnicový chléb,dělala jsem v pekárně.Avšak stejně jako chléb II. mi přišel takový suchý,druhý den se při krájení dokonce drolil.Můžete poradit,kde jsem udělala chybu? Chuťově nebyl špatný,ale více mi asi chutná ten Tmavý slunečnicový s podmáslím.Že by to bylo jen tím podmáslím? Díky za radu :-8

Cathleen ty fotky jsou super:yes::yes::yes:Dávám bodík:yes:

Jééé to je nádherný chleba!!:yes::yes:

Tak mi manža, na přání, ukrojil krajíc, trošku křivý....:-8ale póry jsou vidět i tak.

Melta udělá těsto tmavým a mírně nasládlým - přesně jako slunečnicový chleba bývá....

Nádherný ...a stou Meltou - zajímavé ;-):-p:yes:

:-O nádhera :yes::yes::yes: +;-)

Ještě ne, dávala jsem ho dohromady dnes (ještě je teplý, proto chybí foto na řezu).
Ale v pečce bych asi o 1/5-1/3 snížila gramáž surovin (podle toho, jak máš velikou pečku) a určo dala méně droždí...na 500g mouky jich do pečky patří max. 10-14g;-)

Cathleen,ten vypadá nádherně,zasloužíš bodíka :yes::yes::yes:,nezkoušela jsi ho taky v pečce ?:-O:-*

Tématické fráze:
recepty na celozrnny chleba, těsto na slunečnicový chléb, recepty z lidlu, chleba z melty, olej slunečnicovo olivový, bulharský chléb, recept na celozrnný chléb slunečnicový, slunečnicový žitný chléb recept, slunecnicovy chléb peceni, slunecnicovy chleb z trouby recept, recept na slunecnocovy chleba, kváskový chleba s podmáslím, slunecnocovej chleba, chleb se sluncnici, těsto na slunecnicoy chleb, slunečnicový chleba-recepty, slunečnicovy chleb-recept, top recepty- chléb, top recepty chléb, recept slunecnicov

Suroviny:
melta, voda, cukr, droždí, semínka slunečnicová, olej olivový, mouka celozrnna pšeničná, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu