Brokolicová RAW polévka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 083 kJ / 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,46 g |
Tuky | 35,90 g |
Vláknina | 23,66 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 13,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud vám studené polévky nechutnají (jako moji dceři), můžete ji jemně ohřát, ale pouze na teplotu do 42°C.
Při překročení teploty 42°C všechny enzymy uhynou.
Pokud vám chuť brokolice připadá příliš ostrá, zjemníte polévku rýžovým krémem nebo smetanou. Polévka však už nebu RAW :)
Brokolice (Brassica oleracea var. botrytis italica) je jedlá rostlina druhu brukev zelná (Brassica oleracea), která je druhem kapusty a příbuzná květáku. Pochází z oblasti Středomoří.
Brokolice je bohatá na vitamin C, (beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru. Bohatá je samozřejmě i na vlákniny.
V poslední době se objevily studie, které potvrzují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám. Chemické látky, jež jsou obsaženy v brokolici, prý podle vědců z Georgetownské univerzity ve Spojených státech dokážou "opravit" DNA v buňkách a tím zabránit jejich rakovinnému bujení.
Pokud nakupujete brokolici, vyberte pouze tu, která není povadlá a není nažloutlá. Musí být krásně zelená a svěží. Na kvalitě brokolice velmi závisí i kvalita polévky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 1 hodinou
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 5 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 9 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 10 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bršlice kozí noha je úporný plevel i ceněná jedlá rostlina. Záleží na úhlu pohledu
Další recepty
Tématické fráze: brokolicová polévka brokolicová polévka recept raw brokolicová polévka raw polévky raw polévka raw recepty brokolice polevka brokolice avokado brokolice raw recepty svezi brokolicova polevka polevka brokolicovi krémem raw recepty polevky raw brokolice
Suroviny: brokolice, avokádo, krém, římský kmín mletý, sůl
Brokolicová RAW polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4mL
0 názorů