Nejlepší recepty z brokolice
Vypadá jako malý zelený strom, má specifickou chuť i vůni a děti ji zrovna dvakrát nemilují. Zato dietáři by se bez ní neobešli. Brokolice je zelenina, jejíž přínos pro zdraví lidstvo zná poměrně krátkou dobu, teprve od začátku 20. století. Obsahuje velké množství hořčíku, který podporuje správnou funkci nervového systému i srdce. Najdeme v ní ale i železo, draslík a vitamín C.
I když je to možné, málokdo konzumuje brokolici syrovou. Aby si zelenina zachovala maximum svých živin, je potřeba vařit ji opatrně. Nejlepší je ji blanšírovat; tedy spařit ji vroucí vodou a pak rychle ochladit vodou ledovou. Výborná je také brokolice dušená, ale pozor, abyste ji nepředusili! Že je hotová tak akorát, to poznáte podle barvy; správná brokolice má být zelená a křupavá. Výborná je ovšem také zapečená s kvalitním sýrem. Skvěle se hodí k bramborám a drůbežímu masu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 22 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno 5. 5. 2024 08:06
Bleskové rohlíky
Přidáno 5. 5. 2024 06:51