Kašička neboli limonáda z květů černého bezu
Z nasbíraných rozkvetlých květů černého bezu můžete připravit spoustu chuťovek. Jednou z nich je i limonáda. Na tento osvěžující nápoj stačí květy povařit s citrony a cukrem. Uložený v lednici vydrží pár dnů, jestli jej teda dřív nevypijete.
Suroviny pro 3 litry
3 litry
Nutriční hodnoty
Energie | 4 565 kJ / 1 091 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 2,16 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 257,94 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Květy bezu doporučuji sbírat se slunečním svitem, rozkvetlé a bez mšic! Lahve - dobře vypláchnuté, doporučuji skleněné - chuť je pak lepší, ale mohou být i plastové. Podáváme chlazené, uchovávat v ledničce. Spotřebovat nejpozději do 3-4 dnů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 15 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 17 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 4 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 5 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 5 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 5 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 5 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 5 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 6 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 7 hodinami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Katův šleh: Jak uvařit výborný oběd, který rozhodně bude chutnat
Jarní Apetit piknik nabídne skvělé jídlo i osobnosti kulinářského světa. Zamíří na něj Maršálek, Punčochář i vítěz Peče celá země
Citronová šťáva je skvělá do nápojů a na dochucování ve sladké i slané kuchyni. Jak ji uchovat, aby nic nepřišlo nazmar?
Další recepty
Tématické fráze: bezinka recepty bezinková šťáva z 200 květů sirup z kašičky sirup z květů kašičky
Suroviny: voda, cukr krupice, citron, květy černého bezu
Kašička neboli limonáda z květů černého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/38Zn
0 názorů