Pardubické perníčky měkoučké plněné povidly
Víte, čím jsou odlišné pardubické perníčky od klasický, které pečeme zejména na Vánoce? Jejich základem je sirup svařený z cukru a vody a po upečení se plní povidly a máčí do čokolády. Díky tomuto receptu si je můžete upéct ji doma.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 27 618 kJ / 6 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,34 g |
Tuky | 36,00 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 1 419,71 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krásně se pracovalo s těstem, vůbec se nelepilo. Je toho opravdu dost, nelekejte se, nebo upečte jen z poloviční dávky.
Inspirovala mě "Mineralka".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 11 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 15 minutami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 36 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 48 minutami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 51 minutami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 2 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 3 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 4 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Slavné perníčky z Podkrkonoší. Co spojuje miletínské modlitbičky a Karla Jaromíra Erbena?
Další recepty
Tématické fráze: pardubické plnené perníky pardbické plněné perníčky recept recepty s povidlama perničky plněné povidly recept na pardubické vánoční perníčky nadýchané perníčky s povidly plněné perníčky recept pardubický perníček recept medové perníčky plněné s povidly
Suroviny: cukr krystal, voda, soda jedlá, mouka hladká, med, marmeláda, vejce, sůl, prášek do pečiva, skořice, povidla švestková, poleva čokoládová
Pardubické perníčky měkoučké plněné povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N4Xm
0 názorů