Houbová polévka s kroupami a zeleninou
Tohle je přesně ta polévka, kterou můžete podávat úplně pohodově místo lehkého oběda nebo večeře. Ideální na dny, kdy hlad bude, ale vařit není čas nebo chuť. Polévka plná hub, sytících krupek a zeleniny postačí i hodně hladovému strávníkovi.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 640 kJ / 870 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,20 g |
Tuky | 27,76 g |
Vláknina | 20,04 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 130 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 121,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kroupy můžete navařit ve větším množství předem a zamrazit v menších dávkách pro pozdější rychlé použití.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2024 07:55
26. 11. 2022 18:49
1. 11. 2022 14:57
1. 11. 2022 10:54
21. 5. 2022 12:25
21. 5. 2022 03:11
25. 4. 2022 09:27
11. 12. 2020 19:30
Toš u nás na slovácku děláme velmi podobně, ale místo másla dáváme sádlo a máslo až téměř na konec, lehce povaříme, aby polévka dostala jemnost. Houby dávám namočit do horké vody (ta uvolní aroma z houby hned a dříve nasáknou a změknou. Česnek dáváme 5 minut před koncem, aby se tam jen lehce zavařil a nechal plnou svoji vůni a chuť.
Kroupi dávám též přes noc, pak jie zcedím a uvařím jen se solí na skus. Potom je tam dám ještě teplé a tím mi nezanechají vúni a moučnou chuť .
Papriku, zde není uvedeno jakou, ale já dávám lahůdkovou, ale až potom kdy dávám kroupy , aby se jen lehce spojila a nezanechala pronikavou chuť.
Všechno koření dávám do nerezového sítka (nové koření, černý pepř, bobkáč), nemusím je pak hledat, nebo někdo do něj kousnout.
Nevím, jaký vývar je zde myšleno, ale já, jako vývar používám lehký hovězí vývar, abych nepřerazil chuť a vůni hub.
Majoránku nedávám, je dost aromatická, ale zase záleží jen na zvyklosti v oblati.
Jinak opět jako polívku beru jako velmi dobrý návod na sváteční stůl.
,,TOŠ TAK,,
23. 2. 2020 15:57
23. 2. 2020 11:58
22. 2. 2020 14:16
22. 2. 2020 02:22
22. 2. 2020 00:36
14. 2. 2020 20:59
14. 2. 2020 18:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Šťavnaté zapečené kotlety
Valis uvařila před 6 minutami
Králík pečený na zelenině a pivu
LenkaHor uvařila před 7 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
mafinka888 uvařila před 9 minutami
Vajíčkový salát
Panova uvařila před 39 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Cecilka21 uvařila před 56 minutami
Kynutý tvarohový závin
Mili11 uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka
Jaroslav.gois@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Muffiny čokoládové
kobra0007 uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč
mares-mikulas uvařila před 3 hodinami
Jablkový závin z listového těsta
p.tanclova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit kroupy, aby nenadýmaly? Dříve bývaly důležitou součástí jídelníčku, jsou výživné, levné a když se dobře uvaří, tak velmi chutné
Už rostou! Ochutnejte netradiční houbové polévky a zkuste to s koprem... nebo s kaprem!
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
Další recepty
Tématické fráze: houbová polévka s kroupami houbová polévka houbová polévka recept kroupy recept recepty na polévky polévka%kroupy recept na polévku z krup
Suroviny: kroupy, houby sušené, mrkev, brambory, pórek, cibule, česnek, mouka hladká, paprika sušená sladká, vývar masový, máslo, koření nové koření, bobkový list, sůl, pepř mletý, majoránka
Houbová polévka s kroupami a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gzq3
15 názorů