Dortový korpus piškotový na tři způsoby
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 799 kJ / 2 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,68 g |
Tuky | 50,16 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 599 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 389,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Upekla jsem korpus a udělala krém. Vnuk si ho sám naplnil a udělal mléčný marcipán a potáhl ke svým dnešním narozeninám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2020 07:39
MamlajdaD: Moc děkuji, já vše upeču, ale nikdy si nevezmu, mám moc vysoký cholesterol. Přeji pevné zdraví v této době to je nejdůležitější.
15. 4. 2020 22:35
Jaromíra18: Máš moc šikovného vnuka, dort je nazdobený opravdu pekně! Korpus s oříšky? Ten je určitě také moc dobrý! Škoda, že nemůžu sladké! Zhřešila bych nejvýš jedním kouskem, to bych si s chutí dala!
15. 4. 2020 20:18
Mám 3 dortové formy, je mi líto, forma je stříbrná a leskne se, ale ten korpus má nádhernou rovinu, s boulí bych ho sem nedala. Byl vynikající a už není. Díky pečícímu papíru se mi nádherně vyklopí. Díky za radu, ale já ho neřezala, to oslavenec. Já sem nedala vzhled dortu , ale dobrý korpus.
15. 4. 2020 19:27
Dajda:
...ááá nééébo těsto (pokud není moc řídké) ve formě nahrnout od středu k obvodu...
...ááá nééébo těsto (pokud není moc řídké) ve formě nahrnout od středu k obvodu...
15. 4. 2020 19:04
casino: Proti zvednutému středu korpusu je dobré vršek hmoty, když se trochu zapeče, propíchnout na několika místech nožem, aby vyšla pára.
15. 4. 2020 18:57
bod 2 postupu
Přemýšlel jsem při čtení, proč tak složitě připravujete formu před pečením
No, až posléze z fotek jsem pochopil, že vlastně pečete v "hrnci", že
***
Prezentace:
Stává se, že korpus středem vyběhne, či se naopak propadne... Nejlepší řešení je vršek před plněním seříznout
Při porcování je vhodné nůž před každým řezem otřít...
Přemýšlel jsem při čtení, proč tak složitě připravujete formu před pečením
No, až posléze z fotek jsem pochopil, že vlastně pečete v "hrnci", že
***
Prezentace:
Stává se, že korpus středem vyběhne, či se naopak propadne... Nejlepší řešení je vršek před plněním seříznout
Při porcování je vhodné nůž před každým řezem otřít...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 18 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 1 minutou
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 2 minutami
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 12 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 40 minutami
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 1 hodinou
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 1 hodinou
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč
EvkaHavlikova uvařila před 1 hodinou
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
kraloja uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: proč se propadne dortový korpus korpus ze tří vajec
Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka hladká, kůra citronová, voda, ořechy mleté, káva mletá, mouka
Dortový korpus piškotový na tři způsoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/901D
6 názorů