Obyčejný guláš - z babiččiných receptů
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 524 kJ / 1 559 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 212,50 g |
Tuky | 60,54 g |
Vláknina | 12,55 g |
Cholesterol | 507 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 36,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Babička byla z řeznické rodiny a uměla dobře vařit. O guláši říkala - dej stejnou hromádku cibule jako masa, udělej ji na sádle s olejem hezky hnědou, nedělej malé množství, raději víc než míň, papriku vždy do tuku a dej mu čas - hezky pomalu a hlavně žádnou mouku a na papiňák zapomeň.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 1. 2021 22:44
19. 1. 2021 22:40
19. 1. 2021 22:37
19. 1. 2021 20:53
19. 1. 2021 20:27
Naváži na svůj předešlý komentář:
Pokud babička opravdu dávala do HOVĚZÍHO guláše hovězí vývar, pak:
a) vyvařovala u nějakého nelakotného Trautenberka
b) ááá nééébo by se rcp měl jmenovat "NEobyčejný guláš - z babiččiných receptů"
***
zdánlivě OT
V rcp NENÍ obvykle citovaná mantra, že guláš je nejlepší po odležení...
Říkají to všichni...
...ale na druhý den nepoznám, zda je guláš lepšejší než byl včéééra
No a abych vařil čerstvý guláš jen proto abych ho porovnal s tím včerejším, tak k tomu se, i při své pošetilosti, ne a ne odhodlat
17. 1. 2021 14:33
17. 1. 2021 13:51
28. 5. 2020 16:19
28. 5. 2020 15:12
28. 5. 2020 15:03
28. 5. 2020 14:48
No, zvyk je železná košile, že
Tak jako se u nás dává do sladkých těst špetka soli, tak pro kolegyni z poza Moravy je to nepřijatelné, neb u nich se to nikdy nedělalo...
Píšete: "K osmažené cibuli přilijeme trošku vývaru (nebo vody)..."
A proč?
Konkrétně u guláše když k dozlatova usmažené cibuli přidám na kostky pokrájené maso, tak toto po chvilce pustí dostatek šťávy (tedy jako bych přilil vodu), po povolení přípečků a odpaření až na tuk přidávám (po přidání papriky) po troškách další tekutinu a dusím a dusím
Ve finále je cibule tak jako tak "na máčku" (jak se u nás říká)
27. 5. 2020 23:24
27. 5. 2020 22:16
27. 5. 2020 11:01
27. 5. 2020 10:08
Papiňáky som mala tiež dva (prvý bol "kukta" donesený z Maďarska). Kedysi, keď boli deti malé, som používala často. Ale som sa ich zriekla, boli asi z hliníka, vyhodila som, zaberali miesto v špajzi.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 5 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 5 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 7 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 8 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 8 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 8 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 10 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 10 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky na téma guláš. Poradíme vše, co potřebujete vědět, aby váš guláš byl perfektní
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Odlehčená jídla občas vyhledáváme všichni. A není to jen kvůli hubnutí
Další recepty
Suroviny: kližka hovězí, sádlo, olej, cibule, paprika sušená sladká, kmín drcený, sůl, pepř, vývar hovězí, česnek, majoránka, cibule
Obyčejný guláš - z babiččiných receptů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rA5k
33 názorů