Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)
Suroviny
Porce: 4 a více
Nutriční hodnoty
Energie | 5 432 kJ / 1 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,83 g |
Tuky | 64,97 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 9,11 g |
Sůl | 22,00 g |
Sacharidy | 55,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept:
POLÉVKA HLADOVICE (starý lidový pokrm s uzeným masem)
500 g uzeného masa, 500 g kysaného zelí, velká hrst sušených hub, bobkový list, 3 zrnka pepře, 1 menší cibule, 50 g slaniny, 40 g hladké mouky a sůl.
Pokrájené uzené maso zalijeme vodou, přidáme zelí, namočené houby, bobkový list a pepř a vaříme. Zvlášť osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, slaninu a přidáme mouku. Chvíli jí opražíme, pak přidáme k masu a zelí, osolíme a dovaříme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 1 hodinou
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 3 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 4 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 6 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 6 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hlávkový salát v mnoha druzích si můžeme dopřát celoročně. Jeho výživové vlastnosti jsou pro nás příznivé
Co je nezbytné přidat do velikonoční hlavičky? Jaké maso a bylinky na nádivku použít, aby skvěle chutnala
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Další recepty
Suroviny: maso uzené, zelí kysané, houby sušené, bobkový list, pepř, cibule, slanina, mouka hladká, sůl
Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3Nx
0 názorů