„Chocoflan”- jemný dezert s karamelizovaným cukrem a čokoládovým piškotem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 17 346 kJ / 4 146 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,61 g |
Tuky | 189,80 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,52 g |
Sacharidy | 485,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento dezert je trochu neobyčejný, ale není moc obtížný na přípravu. Nejtěžší je čekání, než se uleží v lednici :) Výsledek ale stojí za to, je moc dobrý, jemný a lahodný, podle mě to je jeden z nejlepších dezertů, které jsem jedla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2024 21:23
magdalenka: Ano, karamel nalijeme rovnou do formy, pečící papír není potřeba
16. 4. 2024 16:47
Prosím, príprava úplne bez pečiaceho papiera, karamel rovno dať do formy? Ďakujem.
3. 10. 2020 11:08
Krásné a neobvyklé!
26. 9. 2020 18:07
Vypadá úžasně a určitě tak i chutná
25. 9. 2020 08:53
Zrovna přemýšlím, co upeču o víkendu. Tak to zkusím. Za mě super
24. 9. 2020 10:10
magdalenka: bude to moc dobré...až vymyslím, jak nahradit karamelovou vrstvu - pečícím papírem???- tak určitě vyzkouším ( trocha karamelu do základu svíčkové nebo rajské ano, ale sladký dezert s karamelovou chutí odjaktěživa prostě ne...)
24. 9. 2020 09:57
Manavalu: já to vidímasistenta v kuchyni
24. 9. 2020 08:32
Nejdřív jsem spálila karamel. Naštěstí ten druhý byl dobrý. Pak se vzbudil dvouletý bráška a strašně řval. Tak šel dělat chocoflan. Pak šlo všechno podle plánu. Když se dezert chladil vzal malý plastovou mrkev a udělal do piškotu díry. Asi už měl hlad.
Tak jsme si kousek zničeného chocoflanu vzali. To jsem neměla dělat protože to bylo do hodiny skoro pryč. Marně jsem říkala že to má ztuhnout. Nakonec jsem si schovala kousek na ráno na fotku. Opravdu vyjímečná a výborná. dávám fotky
Tak jsme si kousek zničeného chocoflanu vzali. To jsem neměla dělat protože to bylo do hodiny skoro pryč. Marně jsem říkala že to má ztuhnout. Nakonec jsem si schovala kousek na ráno na fotku. Opravdu vyjímečná a výborná. dávám fotky
22. 9. 2020 21:06
SilviaD: Děkuji Do pekáče se dává voda studená, už jsem to doplnila
22. 9. 2020 18:52
Vyzerá krásne a lahodne. Tá voda do pekáča sa dáva horúca alebo studená?
21. 9. 2020 19:21
magdalenka a MamlajdaD: Moc děkuji
21. 9. 2020 17:22
Opravdu pěkné, právě jsem chtěla napsat něco podobného jako magdalenka! Moc se mi líbí!
21. 9. 2020 17:04
Vyzerá to na veľkú dobrotu...krásny recept, krásne foto.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 15 minutami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 18 minutami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 19 minutami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 49 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 10 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 10 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 11 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
"Uvař mandel šneků, utři šest lotů sardelí": Kuchařka Rettigová na Vánoce místo kapra vařila hlemýždě
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Suroviny: cukr, vejce, cukr, mléko, vanilkové aroma, vejce, cukr, olej, mléko, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, rumové aroma
„Chocoflan”- jemný dezert s karamelizovaným cukrem a čokoládovým piškotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLZV
13 názorů