Bršlicové pesto
Plevel zvaný bršlice kozí noha můžete využít i v kuchyni. Připravit z něj můžete třeba pesto, kterou použijete třeba na špagety, nebo na topinky. Chuť bršlice je lehce nakyslá a může vám připomínat ořechy.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 339 kJ / 1 993 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,90 g |
Tuky | 193,53 g |
Vláknina | 6,38 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 4,44 g |
Sůl | 11,09 g |
Sacharidy | 18,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bršlice kozí noha - každý zahrádkář jí zná spíše jako nezlikvidovatelný plevel, ale je to léčivá bylinka, která se dá využít jako bio zelenina. Nejlepší je sbírat malé / mladé lístky. Dají se přidávat třeba do salátů. Bršlice obsahuje velké množství vitamínu C a pomáhá při onemocnění dnou ( odstraňuje kyselinu močovou z organismu).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 5. 2021 18:28
5. 5. 2021 16:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 18 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 23 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 18 minutami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 9 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 10 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 12 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 12 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 12 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 13 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 13 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 15 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Brynza je pokladem slovenské kuchyně. Víte, která jídla s ní jsou nejlepší?
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Další recepty
Suroviny: sůl, olej olivový, parmazán, česnek, ořechy vlašské, semínka slunečnicová
Bršlicové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QPjG
2 názory