"Skandinávská" rybí polévka
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Množství surovin je jen velmi orientační.
Nutriční hodnoty
Energie | 1 336 kJ / 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,83 g |
Tuky | 2,16 g |
Vláknina | 8,13 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 21,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K přípravě této polévky mě inspiroval výrobek firmy Knorr stejnojmenného názvu. Byť šlo o pytlíkovou polévku, byla velmi dobrá, a tak jsem se snažila vynalézt její bezpytlíkovou variantu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 12. 2021 14:43
Dajda: Ne,ne, ja uz to vidim, musi stacit file!
27. 12. 2021 19:22
Veronika.Hrozna: Vida, zapomněla jsem! Díky za připomenutí! Koření bych raději před mixováním vyndala.
Tak dej vědět, jak jsi u manžela uspěla. Zkusíš tuhle jednoduchou a příště se pustíš do české klasiky - ze začátku použiješ třeba ocasní porce. No a nakonec zvládneš i tu z rybích hlav - je to zajímavé, ale je chutnější než ta uvařená z normálního rybího masa.
Tak dej vědět, jak jsi u manžela uspěla. Zkusíš tuhle jednoduchou a příště se pustíš do české klasiky - ze začátku použiješ třeba ocasní porce. No a nakonec zvládneš i tu z rybích hlav - je to zajímavé, ale je chutnější než ta uvařená z normálního rybího masa.
27. 12. 2021 18:49
Tak ta fotka mě dostala a recept taky! Už vařím rybí polévku, to už je jisté ! Jak to krásně vypadá, to si manžel pošmákne ! Už je uložena! Přidej to koření do surovin, jinak ho tam zapomenu dát! Zeleninu umixovat i s kořením, kromě bobkového listu, že ano!
27. 12. 2021 14:06
Dajda:
27. 12. 2021 12:59
maris: Rádo se stalo. Slova chvály od tak skvělé kuchařky pohladí na duši.
27. 12. 2021 12:27
Bylo to rychle, já na Štědrý den rybí polévku nedělám, tak dnes to pro mě byla vítaná změna
Děkuju
Děkuju
27. 12. 2021 12:09
maris: Každé foto vítáno, zvláště takto pěkné. To ale byla rychlost!
27. 12. 2021 11:23
Dajdo, polévka je výborná. Taky vzpomínám na Frionor
Trošku jsem upravila - zakápla citronem, přidala cca 100 ml smetany (33%) a špetku bílého pepře. Dovolila jsem si přidat fotku a díky za recept
Trošku jsem upravila - zakápla citronem, přidala cca 100 ml smetany (33%) a špetku bílého pepře. Dovolila jsem si přidat fotku a díky za recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Srbské rizoto z vepřové plece
Standby uvařila před 4 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
konvickova uvařil před 29 minutami
Šlehačková vánočka
hanastan uvařila před 33 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 38 minutami
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 54 minutami
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 1 hodinou
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Suroviny: filet rybí, mrkev, celer, máslo, olej, mouka hladká, sůl, smetana kysaná, bobkový list, koření nové koření, pepř, citron
"Skandinávská" rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOA1
8 názorů